*İnsanların gözünde kötü biri olmak istiyorsan; onlara duymak istediklerini değil, gerçekleri söylemen yeterli. Senden beteri olmaz. 

            *Bir insana yetki vermek için sakın önceki haline güvenmeyesin. Nice kimseler vardır ki, eline fırsat geçmediği için zühd ve takva yolunda gözükür. FIRSATI  ELİNE GEÇİRDİĞİNDE NEMRUT VE FİRAVUN KESİLİR. 

            * AMAN DİKKAT! İran’a karşı ; BAE, Kuveyt, Bahreyn, S. Arabistan ve Mısır’dan oluşan bir " ZİYONİST ABD-İZRAİL CEPHESİ” oluşturuluyor. Türkiye’de bu ZİYONİST LANETLİ CEPHEYE dahil edilmeye çalışılıyor! İzrail dostu olan  BAE, bu nedenle Türkiye’ye  yakınlaştırılıyor,  yatırım desteği  verdiriliyor! Böyle bir felakete  Türkiye  asla  dahil  olmamalı! Asla olmayacağını, olamayacağını düşünüyor, bekliyoruz! TAM AKSİNE, TÜRKİYE İRAN'IN NÜKLEER ÇALIŞMASINA ORTAK OLMALI! 

           * BİRLEŞİK ARAP EMİRLİĞİ, İZRAİL TERÖR ŞEBEKESİ C. BAŞKANINI ÜLKESİNE DAVET ETTTİ! Filistin davasına alçak-çukur ihanetler devam ediyor! FİLİSTİN İZRAİL'E SATILIYOR! ZİYONİST LANETLİLERCE TÜMÜYLE İŞGAL EDİLEN FİLİSTİN, BAE İLE İŞGAL TESCİLLENİP, TANINIP, MEŞRULAŞTIRILIYOR! 

            * DİYANET SİYASETTEN BAĞIMSIZ OLMADIKÇA! Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gündelik tartışmaların içine çekilmesi, son derece yanlıştır, son derece üzücüdür" (BUNUN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN, DİYANETİN SİYASETTEN UZAK, SİYASETE BAĞLI MEMUR OLMAKTAN KURTARILMASI VE MUHTAR OLMASI ÇOK ACİLİYETLE ZARURİDİR.) 

              * DİNİ ÇİNLEŞTİRME SAPKINLIĞI! Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, başkent Pekin'de düzenlenen Din İşleri Çalışma Konferansı'nda konuştu. "Ülkedeki dini inançların Çinleştirilmesi ve sosyalist topluma uyumu sağlamak üzere etkin şekilde yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı." (D.TÜRKİSTANLI KARDEŞLERİMİZE NE YAPTIKLARI, NASIL ZULMETTİKLERİ BU AÇIKLAMADA BELLİ.) 

              *Devlet dairelerinde güpegündüz boşuna lambaları yakanlar, camlar açıkken kılimaları çalıştıranlar, siyah, mavi v.s. pilakalı devletin araçlarıyla çocuğunu okula, karısını eve/kuaföre bıraktıranlar, şahsi dökümanları için devlet dairelerindeki b .sayar ve yazıcıyı kullananlar, gitmediği halde kendisine arazi görevi yazdırıp harcırah alanlar, AHİRETTE 84 MİLYONUN HANGİ BİRİYLE HELALLEŞEBİLECEKLER? 

               *KURU DUAYI BIRAKIN..! AĞAÇ İSTEYEN TOHUM EKER. Mevlana 

               * "CAHİL BİR TOPLUMU OKUR YAZAR YAPMAK, YENİ BİR OKURYAZAR CAHİLLER TOPLUMU OLUŞTURMAKTAN İBARETTİR" Pırof. Dr. Mümtaz Turhan 

               * KAMRAN İNAN: Kamuran İnan( 18 Şubat 1929- 23 Kasım 2015 ). "Fransa'dan Légion D'Honneur nişanı alan İNAN, 2006'da Ermeni soykırımı yasasını gerekçe göstererek Nişanı Fransa'ya iade etmişti......" MEVLA GANİ RAHMETLER İHSAN EYLESİN İNŞAALLAH. NOT: Zalimlerden, emperyalistlerden, ziyonist İzrael, ABD, Çin ve AB zalimlerinden alınan tüm nişanlar iade edilmelidir. Hususen ABD ve İzrail çevre ve lobilerinden. KAMRAN İNAN TAVRI ORTAYA KOYULABİLSİN! 

             * Yaptığın ibadetleri sakla, şunu okudum, bunu kıldım deme. Hacca gittiğini bile kimse sormadan söyleme. Sorarlarsa Allah c.c gönderdi de, çok dikkat et. Şeytan ibadetlerini kaybetmen için, ifşa etmeni ister. AMELLERİNİ SAKLA, KONUŞMALARINA, AMELLERİNE BENLİK GİRMESİN. (Gönenli Mehmet Efendi) 

               *Evinde çay veren kadın köleymiş gibi, işyerinde çay dağıtan kadın özgürmüş gibi çizilen bir tablo var. Kadının önceliği ev ve aile hayatı olmalı ki; kadınlar mutlu olsun! Sema Maraşlı 

               * KARINCAYI İNCİTMEYEN BİR MEDENİYETTEN, HER TÜRLÜ HALTI İŞLEYEN BİR MEDENİYETE! 

             * GEÇMİŞİN KÖTÜLÜKLERİ  BUGÜNÜ AKLAMAZ. BUGÜNÜN KÖTÜLÜKLERİ DE GEÇMİŞİ AKLAMAZ! YANLIŞ MİSAL VERMEYELİM! YANLIŞ GEREKÇE GÖSTERMEYELİM! 

             * Toplumumuzdaki çözülme ve çürümeden söz ve şikayet ediyoruz da, sebepleri üzerinde durmuyoruz. Sebep bilinmeden, sonuç alınmaz, çare bulunmaz. 

             * Hepimiz ölmeden önce, hemen şimdi, yarına bırakmadan kendimizi muhasebe edelim, hesaba çekelim. En yakınımızdan başlayarak, en uzağa kadar "İNSAN HAKKI" yiyip yemediğimize bir bakalım ve kendimizi düzeltelim. Hakkı teslim edip, helalleşelim. 

             * MADEM Kİ ÖLÜM VAR VE HERGÜN ÇEVREMİZDEN DOSTLAR BİRER BİRER GÖÇÜYORLAR, o zaman kötülük yapmaya, insan hakkı yemeye, hele "Kabe’yi yıkmak olan kalp kırmaya değer mi? MADEM Kİ ÖLÜM VAR, dünya da çok değer verdiğimiz bir çok şey, gerçekte hiçbir şey değil mi? MADEM Kİ ÖLÜM VAR, Yalnız bu dünyaya değil de, HER İKİ ALEME YARAYACAK İŞLER YAPMAMIZ gerekmez mi? UYANALIM, SİLKİNELİM, TİTREYELİM, KENDİMİZE GELELİM!  

             * ''Kendi mutluluğundan başka hedefi olmayan insan en kötü insandır.'' Tolstoy 

            * Eskiler derler ki; “İkiye bölünen elmanın, büyük olan yarısını kendine alıp, küçük olanını sana veren kişi ile arkadaşlık yapma!…” Ulvi Saran 

             * BATILI, KÖTÜYÜ, MEN EDİLENİ TASVİR ETMEK, HABER YAPMAK, YAYMAK ÜZERİNE: "Batılı tasvir, saf zihinleri idlal eder" diye bir söz vardır. "Batılı tasvir etmek, anlatmak, yaymak, kalp ve ruhta menfi iz bırakır" anlamını ifade eder. Günümüzde basın bunu yapmakta, zihinleri idlal emekte, kötü olayları tafsilatlı bir şekilde her gün vere vere, o kötülüğü yaymakta, kanıksatmakta, alıştırmakta, normalleştirmekte, rutinleştirmekte, bilmeyenlere de bildirmekte, insanlığı kötülüğe uyandırmaktadır. Ayrıca, hiçbir vebali olmayan diğer aile fertlerini de zor durumda bırakmakta, lekelemekte, ifşa etmektedir. Dur denmeli! 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber