banner240
banner237
banner238

Strese herkes giriyor, peki bu durumu nasıl aşacağız? Bu sorunun cevabını Dünya Değişim Akademisi'ndeki değişim Uzmanına sorduk, çok etkili bilgiler edindik. Bu bilgileri sizlerle paylaşmak isterim.

'' Bencil istekler, niyetler ve hedefler mutlaka mücadeleye ve strese neden olacak. Bütün canlılar varoluşun bir parçası ve varoluş bütün canlıların bir parçasıdır. Varoluşun bütün parçaları birbiriyle dayanışma içindedir.

Varoluş, her şeyin herşeyle bağlantıda olduğu muazzam karmaşık bir ağdır. Hiçbir şey aynı değildir. Bu anlamda seçim yapmak anlamsız olur. Zira neyi seçersen seç o başka her şeyle bağlantılıdır.

Seçilen herşey seçilmeyen her şeyle bir bağ içindedir. Yani seçtiğin seçmediğinle bütünlük teşkil etmektedir. O yüzden zeki insan varoluşsal bütünlük içinde olup sadece karşısına çıkan şeyi yaşar ve seçme stresine girmez.

Bir insan zır kutuplar arasında kaldığında kendisinin seçim yapmak zorunda olduğunu düşünür ve seçmek için hamle yapar. Bu, mantıklı zihnin koşullanmasıdır. Zira herkesi ta çocukluktan beri seçim yapmaya koşullandırmışlar.

O yüzden herkes seçim yapmak zorunda kalır ve strese girer. Oysaki bütünlük içinde olan insan o neye çekilirse onu yapar yanı seçim yapmaz. Yani seçim değil, ÇEKİM önemlidir. İnsan seçimi değil, ÇEKİMİ tercih etmelidir. O zaman strese yer kalmaz.''

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ZEYNEP ADIGÜZEL ERDOĞAN 3 yıl önce

teşekkür ederim

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber