banner240
banner237
banner238

Herkeste var olan suçluluk yarası nasıl iyileşir? Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk, Bu önemli bilgileri sizlerle paylaşıyorum.

''Çevrenin insanda açtığı suçluluk yarasını iyileştirmek için suçluluk duygusunun üstesinden gelmek gerekir. Çocukluktaki suçlamalar insan psikolojisinde derin izler bırakır. Bu izlerin öteki adı suçluluk travmalarıdır.

İnsan kendisini suçluluk yaralarıyla özleşleştirmeye başlar ve sonuç olarak sürekli suçluluk duyar. Fakat bu yaralar insanı tanımlamaz çünkü insan suçluluk travmalarından çok daha fazlasıdır.

Bir insan farkındalığını yükselterek çocuklukta aldığı suçluluk yaralarından birçok şey öğrenebilir. Herkes suçluluk travmalarını bir yük olarak sırtında taşıyor ve bu yükten hayat boyu kurtulamıyor.

Beşikten mezara kadar inanın sırtındaki suçluluk yükü gitgide daha da artıyor çünkü insanı her geçen gün daha da korkutuyor ve endişelendiriyor.

Aslında bugün hissedilen suçluluk duygusu geçmişi şimdiye taşıyor ve insanın gününü zehir ediyor. İnsan geçmişte hayatalar yapar, korkulara kapılır, endişe eder ve sonuç olarak suçluluk yaraları ortaya çıkar.

İşte bu suçluluk travmaları bilinçaltına gömülür ve arasıra suçluluk hissine neden olarak olaylar patlak verince kişi kendisini suçlu hisseder ve acı çeker. İnsan yaşadığı bu suçluluk duygusundan çok daha fazlasıdır.''

Değişim Uzmanı

Şirvan Yücel

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber