Milli takımımız, UEFA uluslar ligi C grubunda çıktığı beşinci müsabakasında, evinde çıktığı Lüksemburg maçını kazanamayarak hayal kırıklığı yarattı. Bundan evvelki dört müsabakada hiç gol yemeden 14 gole karşılık bu müsabakada gol sayısını 17’ye çıkardı fakat üç gol yemesi moralleri bozdu, mağlup olmamasına rağmen bu 3-3’lük beraberlik mağlubiyet gibi algılanıp üzüntü yarattı.

Lüksemburg İstanbul’da o kadar taraftarımızın önünde Milli takımımıza baskı kuruyorsa ve kalene üç gol birden yolluyorsa bunun sorumlusu taraftar, basın ve Türk milleti değildir! bunun sorumlusu başta TFF’de milli takım sorumlusunda ve milli olmayan, ülkemizden uzak ve duygusuz yaşayan teknik ekiptedir. Ayrıca bu duygusuz ekine onay veren TFF yönetimlerinindir. 

Oyuncuların hiç mi suçu yok diyebilirsiniz, tabiki suçu var duygusuz hocaların olabilir ama sen türksen duygu yüklemesine ihtiyacın olmayabilir, özellikle milli maçlarda doğal olarak motive olmalısın olamıyorsan sende suçlusun. 

Oyuncuları isim isim eleştirmek yazmak istemiyorum fakat, ülkemizde milli kalecilerimiz Uğurcan ve Altay üzerinden kıyasla bu oyuncuların performanslarını etkileyen taraftar grupları var, bunlarda başarısızlıkta sorumludur. 

Bu maç özelinde, özellikle bir kesim tarafından kasıtla eleştiri odağına oturtulmaya çalışılan Uğurcan’a haksızlık edildiğini düşünüyorum, Uğurcan’a gelene kadar, sahada gezenlere, performanslarının çeyreğini bile vermeyenlere, ne demeli? bu nedenle Uğurcan eleştirilecek en son kişidir.

Sonuç olarak maalesef takımımız milli ama hocası ve bazı oyuncularının duyguları milli değil. Bu karmaşık duygular eşliğinde pazar günü deplasmanda Faroe Adaları ile karşılaşacağız, inşallah buradan bir galibiyetle dönerizde, bozulan morallerimizi düzeltiriz temennisinden başka bir şey gelmiyor elimizden.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber