Sayın Kılıçdaroğlu tamda helallik istemişken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özkan’ın yaptığına “özrü kabahatinden büyük” denir. Bolu Belediye Başkanı Özkan, daha evvelki yapmış oduğu çıkışlarla Kamuoyunda ırkçı yaklaşımları ile nam yapan bir Belediye Başkanı olarak tarihe geçecektir.

Daha önce de mültecilere karşı yapmış olduğu çıkışlardan dolayı, partisinin ilgili birimleri tarafından uyarılmasına rağmen, Suriyeli göçmen veya mülteci veya vatandaşlarına ne derseniz deyin böyle bir tutum içerisinde olması kabul edilemez.

Daha düne kadarABD de siyahlarla beyazların aynı banklarda oturtulmamalarına aynı otobüs de seyahat ettirilmemelerine karşı çıkan bizler şimdi nelere şahit oluyoruz.

Eminim Tanju Özkanı’ın elinde başka yetkiler de olsa onları da kullanmaktan geri kalmaz.

Bu olayı, Yunanlıların mülteci botlarına o savunmasız gariban çuluk çocuğun da içinde olduğu botlara yunan askeri tarafından silahla ateş edilmesinden zıpkınlarla botların batırılması istenmesi ile aynı eş değer bir olay olarak değerlendiriyorum.

O botlara ateş edildiğinde bot battığında çoluk çocuğun ölümle karşı karşıya kalacak olduğunu bildikleri halde yine de bunu yapıyorlar.

Bunlar ne kadar insafsızsa Özkan da bu kadar insafsızdır. Aynı zamanda bu teklife evet diyen herkes aynı kefededir.

Bi kere bizim geleneğimizde garip, gurabaya, yaşlıya, çocuğa, savunmasız insanların ne dinine ne kimliğine bakılmaksızın yardım etmek vardır.

Eğer CHP bu ülkenin partisi ise hemen derhal bu olaya müdahil olmalı ve bu adamı görevden almalıdır. O zaman Kılıçdaroğlunun “Helallik” söylemini bir yerlere yerleştirebiliriz.

Şahsım da bu Helallikle ilgi bir destek yazısı yazmıştım.

Ama yok gereği yapılmazsa inanıyorum ki sandık cevabı verecektir. Bu illet herzaman CHP nin ve İYİ Partinin karşısına her platformda çıkacaktır.

Aynı şeyler İyi Parti için de geçerlidir. Sayın Akşener’in söylemleri ile yapılanlar birbiri ile ötüşmemektedir. CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin geçmişlerine iyi bakmalıdır.

Her zaman söylüyoruz. Bu Milletin değerleri ile oynayarak bir yerlere varamazsınız.

Aksine bu milletin değerlerini yüceltirseniz siz de yücelirsiniz.

Son olarak Sayın KIlıçdaroğlu ve Sayın Akşener’in işlerinin zor olduğunu ve böyle olayları seçmenin değerlendireceğinin bilinmesini isterim.

NOT; Tanju Özkan’ın yaptıklarını yazmak istemedim. İnternetten bakılabilir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber