banner240
banner237
banner238

Nasıl anlatsam, hangi cümleleri kursam bilemiyorum, ne söylesem inanın az gelecek, böyle bir gurur, böyle bir mutluluk daha var mı?  bilemiyorum, Trabzonspor uzun zaman ardından muhteşem taraftarı önünde şampiyonluğunu ilan ediyor, sen ne büyüksün, sen ne muhteşemsin Trabzonspor’um, bize yaşattığın bu günler, bu mutluluk alışkanlık yapacak bilesin. 

Maçı anlatacak bir şey yok, bütün kurgu şampiyonluk üzerine, Trabzonspor o kadar hızlı başladıki, daha maçın 3.dakikasında Abdülkadir’in asistini gole çeviren Cornelius, stadıda bayram yerine çevirdi, taraftar coştu, yediden yetmişe, memleketten yedi düvele, bütün dünyadaki Trabzonspor’luları mutluluğa boğdu.

Şehirin iki önemli noktasında büyük platformlar üzerine dev ekranlarla, maça giremeyen taraftarlara maçı canlı izleten yetkililere teşekkür ediyoruz, eski Avni Aker stadının yeri olan millet bahçesinde ve Meydanda bu organizasyonlarla, maça bilet bulamayan taraftarlar anı ve şampiyonluğu an be an yaşadılar, çılgınca eğlendiler.

Antalyaspor’u da tebrik etmek istiyorum, maça o kadar motive oldular ve o kadar iyi oynadılar ki, 51.dakikada Ndao ile golü bulup maçta eşitliğide yakaladılar, sonra penaltı kazandılar, gerçi bu penaltıyı Uğurcan kurtardı gol olmasına izin vermedi fakat, Trabzonspor’un yine Abdülkadir’in asistinde Dorukan’ın muhteşem golüyle 2-1 öne geçmesine aldırış etmeden, aynı oyunlarını oynamaya devam ettiler.

Maçın 80.dakikasında Wright’in golüyle yine eşitliği yakalayıp skoru 2-2’ye getirdiler ve oyunu çirkinleştirmeden oynadılar, Antalyaspor bu oyununu, hemde şampiyonun evinde, şampiyon taraftarın o muhteşem desteğine aldırmadan maç bitimine kadar oynayıp maçı 2-2 beraberlikle bitirerek, şampiyonun deplasmanından 1 puanla döndüler. 

Antalyaspor’un bu oyunu Trabzonspor’un şampiyonluk maçınada daha bir anlam kattı, Trabzonspor’lu oyuncular artık futbol oynayamıyor, taraftar trübünlerde onlar sahada heyecan içinde maçın bitiş düdüğünü bekleyip sadece şampiyonluk düşünüyorlardı. 

Ve maçın bitiş düdüğü geldiğinde ise her yer, sahanın içi, dışı, şehrin her yeri, ülkenin her şehri, Avrupa, Amerika, Afrika dünyanın her yeri mahşer yerine dönüyordu, Trabzonspor taraftarı hakedilmiş bu şampiyonluk ile coşuyor coşturuyor ve çılgınlar gibi eğleniyor ve adeta  Bize Her Yer Trabzon diyorlardı. 

Oyuncuların, teknik heyetin, yönetimin ve taraftarın yaşadığı o muhteşem mutluluk görülmeye değerdi. 38 yıl aradan sonra yaşanan bu şampiyonluk kutlamaları, 1996, 2005, 2011 ve 2020 yıllarında olmak üzere tam 4 (dört) kez elimizden çalınan şampiyonlukların yaşayamadığımız, yaşatmadıkları sevinç, övünç, gurur ve mutluluklarınında yaşanması ve kutlaması gibiydi. 

Hocanız Abdullah Avcı, başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve oyuncularımız maç sonunda yaptıkları açıklama ve verdikleri mesajlarda görülmeye değerdi. Yakaladıkları bu muhteşem başarının gururunu haklı olarak, taraftarla birlikte en yoğun yaşayanlarda onlardı, bu anlar görülmeye değerdi ve bu anlar Trabzonspor’un şanlı tarihine altın harflerle yazılarak, gururla yerini almıştır. 

Bu şampiyonluk ile yaşanan mutluluğun tarifi imkansız bir mutluluk olduğunu söyleyebilirim, bu sezonu, bu şampiyonluğu, rakiplerinden daha iyi olan oyuncular ve AVCI’sı olan takım kazandı diyebilirim.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber