Süper Lig’in ilk devresi sona erdi, tarihi bir sezon yaşıyoruz diyebiliriz neden? İlk evvela 20 takımlı bir lig, böyle oluncada maç takvimleri sıkışıyor ve dolayısıyla hafta arası maçlar oluyor, bu tarihimizde ilk oluyor ayrıca;

Her sezon yarışın içinde muhakkak olan İstanbul’un üç büyük takımı, üçü birden olmazsa bile ikisi, oda olmazsa muhakkak ama muhakkak bir tanesi şampiyonluk yarışı içinde olurdu, bu sezon lig tarihimizde daha evvel olmayan bir ilk oldu ve İstanbul’un bu üç büyüğünün üçüde birden ligin ilk devresi itibarıyla, lider Trabzonspor’un uzak ara gerisinde kalıp şampiyonluk şanslarını mucizelere bıraktılar, bu nedenlede tarihi bir sezon yaşıyoruz.

Trabzonspor adınada tarihi bir lig yaşıyoruz, daha evvel yaşamadığımız bir puan farkı ile devre arasına lider giriyoruz ve bu durum bazı çevreleri, özellikle futboldan beslenen baronları oldukça rahatsız ediyor.

Bu rahatsızlıklarını yakın tarihimizde, şampiyonluk yarışı içinde olduğumuz sezonlarda örneğin, 1995/1996'da, 2003/2004'de, 2010/2011'de ve son olarak 2019/2020'de görmüştük, bu dört sezondada, çeşitli operasyonlarla şampiyonlukları elimizden alarak, kendilerine yar olan, en yakın rakibimize verdiler.

Bu içinde olduğumuz özel sezonunda ilk devresi itibarıyla, devrenin son maçı içerde Başakşehir’i Trabzonspor’un mağlup etmesi sonucu 48 puana ulaşacak olması ticari, siyasi, Reyting ve ekonomik olarak işlerine gelmeyeceği için, hakem Halil Umut Meler ve VAR daki davar Hakan Ceylan ile operasyonel bir eylem sahneye koyarak, bunu engellemeye çalıştılar ve maç beraberlikle sonuçlanarak kısmende olsa başarılı oldular.

Halil Umut Meler efendi, bütün taktir haklarını Başakşehir’den yana kullandı, gerek maç içerisinde sakatlıklardan dolayı maçın durması sonucu, gerek her iki takımın toplamda 6 oyuncu değişikliklerinin yapılması ve iki kez VAR incelemesi yapılması sonucu maçın onca dakika durarak zaman kaybı olmasına rağmen maçın sonuna sadece 3 dakika eklemesi bir operasyon olduğunun  göstergesiydi.

Maçın son anlarında, Hasan Ali Kaldırım’ın kendi ceza sahası içerisinde net bir şekilde topu ıskalayarak eliyle kornere atması ve bu pozisyonu hakemin görmemiş olması, Trabzonspor’lu oyuncuların ve taraftarın itirazları sonucu hakemin göstermelik VAR ile konuşması sonucu, kararı değiştirmedi ve korner kararında ısrarcı olarak Trabzonspor’un bariz penaltısını vermeyerek üç puan kazanmasına engel oldu.

Bu ve buna benzer çok operasyonlara geçmişte fazlasıyla maruz kaldık, artık işi baştan sıkı tutup bu ve buna benzer hatalar, operasyonlar istemiyoruz, adil ve ahlaklı yönetimler bekliyoruz.

Bunun için Trabzon şehri her şeyi yapmalı, bu konulardaki hassasiyetimizi ve mağduriyetimizi salağa anlatır gibi hergün isyan ederek anlatmalıyız, anlatmalıyızki artık bunu yapmakta zorlansınlar.

Anlatmalıyızki, oyuncularımız ve teknik kadromuz bile bu şehrin nasıl bir özlemle Şampiyonluk beklediğini çok iyi anlasınlar ve ona göre maçlara çıksınlar, Mevcut durum ve gidişatımızda çok güzel ama işi şansa bırakmamak lazım. 

Çünkü ağzımız yanmış artık yoğurdu bile üfleyerek yiyoruz, yani sizcede öyle değilmi, defalarca ne oyunlarla nelere maruz kalmadık mı? gözümüzün içine baka baka siyasetinden federasyonuna, şampiyonluklarımızı kaç kere çalmadılar mı?

Çaldılar, İstanbul’un üç büyüğüne Trabzonspor’u her zaman ezdirdiler, Trabzon şehrinin iş adamları, siyasileri, STK ları, sanatçıları kimse sesini çıkarmadı, taraftar hariç, bu üç büyük yarışta devre dışı kaldığı zaman bu kezde yine İstanbul’un bir semt takımına, Başakşehir’e bizi ezdirdiler ve elimizden şampiyonluğu resmen alarak onlara hediye ettiler, bunu bile bizim akillerimiz  göz göre göre sineye çektiler ses çıkarmadılar, taraftar isyan etti ancak nafile.

Biz bu hikayeleri fazlasıyla yaşayan ve mağdur olan bir topluluk olarak artık bu filmi izlemek istemiyoruz. Belliki bu Baron ve güç odakları, Başakşehir maçında görüldüki aynı senaryoyu ısıtmaya başladılar, bu senaryoyu onların başına Yıkma zamanı gelmiştir. 

Önce yönetimimizden devre arası transferlerini hemen bitirerek mevcut kadromuza güç katması, sonra ise teknik kadromuzun aynı aşk, inanç ve azimle çalışması ve daha sonra ise taraftarımızın sabırla, ısrarla desteğine gönülden devam etmesi bütün kirli planları, o planları yapanların başına yıkacaktır.

Bu şehir ve takım üzerinde her kimin ne hesabı ve çıkarı varsa bilemiyorum, bu kötü emel ve arzularına son vermeleri artık kendilerininde hayrına olacaktır, ne Trabzon artık eski Trabzon, ne Trabzonspor artık eski Trabzonspor, ne de Trabzonlu artık eski Trabzonlu 

Bu şehirde çok şey değişti bilesiniz, artık bu şehrin sinir uçlarıyla oynamayın, bu millet artık sizin senaryolarınızı ezbere biliyor, tekrar aynı filmi izlemeyede kimsenin tahammülü kalmadı, sizin varsa bir hesabınız, bizimde var bilesiniz, rezil olmadan, varsa ki var gözüküyor, bu kirli senaryolarınızdan vaz geçin.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber