banner240
banner237
banner238

Trabzonspor Konya deplasmanında çok kritik öneme haiz bir maça çıktı! hem yeni başkan ve yönetim adına, hemde çiçeği burnunda hoca adına daha çok önem taşıyan bu maçta, her iki unsurda galibiyetle tanışmak istiyor.

Bu anlamda Bjelica hücum ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıktı, bir çok eksiğin olduğunuda göz önüne alarak, Doğucan ile sağbek başladığını gördük ve uzun zamandır ilk onbir başlamayan Hamsik, Trezeguet, Umut ve Bardhi’nin ilk onbir başlaması dikkate değer unsurlardı.

Muhtemelen hoca gelecek sezonun planlamasına çoktan başlamış bile , çünkü bu kadro, hocanın performansını merak ettiği oyunculardan kurulu bir kadro diye düşüyorum. Özellikle Umut’un tek santrafor ve Doğucan’ın sağbek olarak performansı, hocanın merak konusu oldu sanırım. 

Yedek kadroda da dikkat çeken isimler vardı, bu isimlerden Emirhan, Taha, Arif ve Hakan en merak edilen isimler olarak dikkat çekti. 

Maç her iki takımında kontrollü oyunu ile başladı, fakat Trabzonspor bana biraz durgun geldi, bunun mental açıdan doğal olarak böyle olduğunu düşünmüyorum. Ancak bu görüntüdeki Trabzonspor taraftarına keyif vermez, çünkü bu Trabzonspor yavan al gibi bit şey, kime ve neden keyif versin ki. 

Maçın 13. dakikasında köşe atışından, Hamsik ile golü bulduk ve bu gol Trabzonspor’a bir miktar rahatlama getirince oyuncular daha rahat ve keyifli oynadılar fakat bu keyifli oyun, Trabzonspor’un göze hoş gelmeyen durgun ve yavaş oyun oynamasına sebep oldu.

Zaten 36.dakikada da, Konyaspor golünü buldu, bu golde ben evde koltukta, Trabzonspor defansıda sahada uyuduğumuz için, Konyaspor skoru eşitlemede zorlanmadı 1-1 

Bit santrafor düşünün! Gol kralı olarak transfer ediyorsunuz ve oldukça şans veriyorsunuz fakat beklenen seviyeye bir türlü ulaşamıyor, yine umudunuzu kesmiyor ve yine yeniden ilk onbir olarak şans veriyorsunuz;

Ve karambolden önüne düşen bom boş topa dokunup gol yapması gerekirken, topa abanıyor ve topa bırak vurmayı topu ıskalıyor ne düşünürsünüz, ben bu golcüye dair, yani Umut Bozok ‘a dair tek düşündüğüm lisansını verin eline, yoluda gösterin kendine gitsin güle güle.  

İlk devre bitmeden, Bakasetas’ın rakibine yaptığı sert müdahale sonucu hakem, var’ın uyarısını dikkate alarak incelediği bu pozisyonda Bakasetas’ı kırmızı kartla oyun dışı bıraktı. İlk devre bitmeden Trabzonspor on kişi kaldı.

Maçın ikinci devresi de ilk devrenin senaryosu gibiydi, ununu elemiş eleğini  asmış oyuncular topluluğu vardı sahada. 68. dakikada Umut Bozok’un yerine oyuna 19 yaşındaki Arif’i aldı hoca. 

Maçın hakemi Cihan Aydın’a değinmeden geçmek istemiyorum, bu hakemin adını ilk kez duydum, bu belki benim cahilliğim kusura bakmayın ancak, bundan hakem falan olmaz, bu bildiğin sıradan bir vatandaş gibi bir edası var, verdiği bütün kararlar hatalı, onun yerine maçı yönetmesi için hakem olarak bir minibüs şoförünü koysaydılar o da en az bunun kadar yönetirdi, hatta daha iyi yönetir, en azından taç, korner ve faulleri doğru görür ve verirdi. 

Maçın 85. dakikasında Konyaspor üstünlük golünü buldu. Bu skor normal neden? Çünkü, Trabzonspor kadrosunda öyle bir oyuncular var ki, bunların transferinde Trabzonspor tarihinin en büyük kazığını yedi diyebilirim. 

Bunların başında Bardhi ve Trezeguet geliyor, sonra Bartra ve Gbamin geliyor. Trabzon amatör takımlarından ve tribünlerinden genç dinamik Trabzon’lu gençleri seçip bu takıma koysan, bunlardan daha iyi mücadele ederler diye düşünüyorum.

Futbol yazarı ve severi olarak Trabzonspor’un bu maçta puan kaybedeceğini, hatta mağlup bile olabileceğini tahmin ediyordum, bunu tahmin etmek çok zor olmasa gerek bu günlerdeki Trabzonspor için fakat, koskoca Trabzonspor’un bu kadar ezik mücadele ederek kaybetmesini kabul edemiyorum.

Artık tek dileğimiz bir an önce bu sezonun sona ermesi ve bu rezillikten kurtulmamızı dilemektir. Taraftarın ve camianın yapabileceği tek şey de budur. 

Yönetimin ise yapacağı, çok iyi bir futbol aklı ile gelecek sezonun organizasyonunu yapmak ve bunu başarmak mecburiyetinde olduğunu bilmesi, en akılcı hareket ve davranış olacaktır. umarım da böyle olsun.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber