Futbolda utanç gecesinden, utanç verici yorum ve açıklamalar geldi. 

Kadıköy’de oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor müsabakasında futbolun bütün çirkefliklerini gördük, bu çirkefliklerle futbol adına utanırken, geceyi en az hasarla yada hiç hasarsız geçirmek isteyen Fenerbahçe camiası ve medyasının inanması zor, yalan, aldatıcı ve manipülatif açıklamalarıyla şok olduk.

Maçın hemen başında Cornelius’a yapılan net penaltıyı hakem görmezken yada vermezken, VAR ise benim gibi seyretti, halbuki ikazda bulunması gerekirken buna gerek bile duymadı, yazıklar olsun. 

Trabzonspor’un efsane büyüklerinden Hüseyin Avni Aker’e ayrıca milli kalecisi Uğurcan Çakır’ın anasına avradına, keza diğer oyuncularımıza, teknik heyetimize ve Trabzonspor camiasına, aleni şekilde ve toplu tezahürat halinde, 90 dakika bariz küfürler edildi bunların ışığında,

Maç içinde Trabzonspor’lu oyuncularının kafasına her taraftan yabancı maddeler yağdı, bu yabancı maddeler öyle söylendiği gibi yabancıda değil haa, cep telefonu, taş, metal para, falçata, Ayakkabı vb. tanıdık bildik ne kadar malzeme varsa sahaya yağmur gibi yağması yetmedi, birde sahaya bir futbol teröristi atladı ve direk hakeme koştu, bu terörist oyuncular tarafından engellendi, engellenmese belkide hakem ölebilirdi. 

Ayrıca, Trabzonspor’un oyuncusu Bakasetas’ın kafasına isabet eden bir cisim oyuncunun yerde kalmasına sebep oldu, oyuncunun yerde yattığı pozisyonda, oyuncuya 1,5 metre mesafede birde falçata görüntülerde gördük, bu falçata kesici, dolayısıyla tabancadan farksız öldürücü bir alettir.

Bütün bu cenderede, oyuncularımızın üstün mücadelelerine saygı duyacağına, İrfan Can Kahveci denen futbol katili bir oyuncunun, yerde yatan Siopis’in baldırına sağ ayağıyla kasti basması, birde bu basmayı yeterli bulmayarak sol ayağını yerden kesip iki saniye kadarda olsa bütün gücünü ve ağırlığını, Siopis’in baldırında olan ayağına vermesi, direk Siopis’in futbol hayatını bitirmeye yönelik ve Trabzonspor düşmalığı bir eylemdi. 

Bu pozisyon sonrasında kırmızı kartla oyun dışı kalan bu eylemci oyuncu, camiası ve medyası tarafından yaptığı kasti eylemi örtbas etmek adına, kırmızı kartın yanlış karar olduğu yaygarası çıkartarak, saha ve seyirci olaylarınıda karambole getirmek suretiyle gündemi yangın yerine çevirdiler. 

Şaşırdık mı? hayır şaşırmadık çünkü bu tür eylem ve olayları bu camia özelinde çok yaşadık, bütün bunların aksini düşünürsek ki, çok çok daha hafiflerinde Trabzon’da yaşanmışlığı olduğu zamanlarda çok çok ağır cezalar almıştık. 

Bir Örnek verecek olursak 98 senesinde Avni Aker’de oynanan bir Sivasspor müsabakasında, Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü olmasına rağmen Maçın bitimine 40 saniye kala bir taraftarın sahaya atlaması ve o taraftarın Sivasspor’lu oyuncular tarafından meydan dayağı yemiş olmasına rağmen,

Hakemin bu maçı tatil etmesi sonucu, Trabzonspor’un hükmen 0-3 mağlup sayılması, sahasının 6 maç kapanması ve 150 bin lira para cezası ödemeye mahküm edilmesi kararı alınmıştı, o gün söz konusu Trabzonspor iken bol kepçe bu kararı alan kurum, bu gün Kadıköy’de yaşanan olaylar ışığında ne karar alacak çok merak ediyorum. 

Aslında merakım beyhude, sahaya atlayan teröristin hakeme saldırmasına rağmen, hakem bu maçı tatil edemedi ya, geçmiş olsun, ufak tefek seyirci yasağı ve para cezası ile bu işi kapatırlar, Türk futboluna hayırlı olsun.

Ondan sonra ihalede zarar ettik, futbolumuzun marka değeri düştü, para etmiyor diye ağlarlar, timsah göz yaşları bunlar aldanmayın, çünkü bunu bunlar böyle istiyor ve istedikleri gibi yönetiyorlar. 
..........
MHK bir operasyona imza atarak, ünleri dünyayı sarmış 13 faal hakemini görevden almak suretiyle, Türk futbolunda temizlik operasyonu başlattı, bem bu kararın olumlu bir karar olduğunu savunuyorum, hatta MHK dolayısıyla TFF tarihinin en doğru kararını almıştır diye düşünüyorum. 

Bu hakem operasyonu nezdinde sosyal medyada yaygaracılar hemen hortladı, camialarının dolayısıyla başarısızlıklarının üstünü örtmek için bu konuyu başka başka gerçek dışı senaryolara ve zeminlere çekmek, ligin şaibeli olduğunu dillendirmek suretiyle, Trabzonspor’un tarihi başarısınada gölge düşürmek istiyorlar. 

Halbuki bu hakem olayları bir incelense ve görevlerine son verilen söz konusu hakemler, TC savcıları tarafından ifadeleri bir alınsa, bu soruşturmadan Trabzonspor’un elinden alınmış en az üç şampiyonluğu iade edilirki inşallah diyeyim, ama bunada cesaret edemezler, ancak çamur at izi kalsın politikası ile mide bulandırırlar. 

Efendiler kabul edin, Trabzonspor’u yıkmayı ve geride bırakmayı bu kez başaramadınız ve bundan sonrada  başaramayacaksınız kabul edin, Trabzonspor Türk futbol tarihine geçmişte olduğu gibi bugünde damga vurmuştur, ayrıca Trabzonspor Türk futbol tarihinin en uzak ara şampiyonluğunu yaşayarak ve yaşatarak taraftarını mutlu ettiği gibi rakiplerinide kıskandırmıştır, kıskandırmayada devam edecektir.

Bizi izlemeye devam edin. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber