Dünyanın gözü önünde bir tiyatro oynanmaktadır. Bu tiyatroyu birçoğumuz maalesef ellerinden bir şey gelmeden izlemek durumunda. Bir kısmı da oynanan oyuna çanak tutmaktadır.

Bak şu dünyanın türlü haline hiç kimseler çare bulmaz bu zulme.. İsrail devleti yaptığı ve yapmakta olduğu katliamı kapatmak için bir tiyatro çevirmeye karar verdi. Kendisi bir insanlık suçu işleyerek bütün dünya tarafından zalim gözükürken oynanan oyunla beraber mazlum kimliğine sığındı. Artık devletler içgüdüsel olarak mı yoksa zorunlu olarak mı katliamı yapan devleti savunur hale geldiler.

Hani nerde sizlerin, bu dünyanın adaleti? Aylardır, günlerdir zalimler karşında mazlumların yok edilişini seyredenler, kılını kıpırdamayanlar ne oldu da bir akşamda gerekli destek ve gerekli tepkileri ortaya attılar. Filistin’de ölenler insan değil mi? Çocuk değil mi? Yoksa bizler yanlış veya yalan haberlerimi görüyoruz? Ya da bizler farklı bir gezegende mi yaşıyoruz. Anlamak mümkün değil?

Anlaşılmayan yada anlaşılmak istenmeyen Müslümanım diye geçinip giden devletler veya devletçikler var ya bu zulme, bu oyunlara asıl onlar ön ayak oluyor. İnsanın içini açıdan o oluyor galiba. Çünkü insan sevdiğinden, yakınından darbe yedimi çok üzülür. İşte Müslüman dediklerimizden yada bize yakınlarımızdan darbeleri yiyince ister istemez yıkılıyoruz.

Ancak şu var ki bu insanlık zulmüne ve oynanan bu oyunun ilelebet süremez. Yaratan Yüce ALLAH bu zulme, bu işkencelere illaki bir yerde dur diyecektir. Ancak bizler ağzımızı açıp armudun düşmesini beklemek gibi beklememeliyiz. Azimle mücadele şarttır. Karanlığın en koyu olduğu an, aydınlığın en yakın olduğu zaman olduğunu unutmayalım.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber