Trabzon Kitap günleri Fuarı Mehteran takımının vermiş olduğu muhteşem konser sonrası açıldı.

Kitabın insan hayatındaki yeri şüphe yok ki çoktur. Bir kitap bir İnsan mantığı ile hareket edersek, bir insan okuduğu kitaplar kadar vardır. Sonucu ortaya çıkar.

İşte böylesine önemli bir konuya öncülük yaptığı için Ortahisar Belediyemizi, tabii ki başta, Belediye Başkanımız Sayın, Ahmet Metin Genç beyi tebrik ediyorum.

Geçen yıl yani 2021 yılında da yine Ahmet beyin öcülüğünde bir kitap fuarı açılmıştı. Artık bu yıldan sonra kendi ifadelerinden de yola çıkarak söylüyorum Kitap Fuarları Trabzonda Ortahisar Belediyesi öncülüğünde gelenekselleştirilerek, her yıl yapılacak bir proğram haline gelmiştir.

Sayın Genç 35’i bölge yazarı olmak üzere 41 yazarımızı okuyucusu ile buluşturdu. Aynı zamanda 80 kitapevine de ev sahipliği yapmış oldu.

Kocaman teşekkürler Ahmet Başkanımıza ve bu önemli davete icabet edip destek veren, başta Sayın Valimiz İsmail Ustaoğlu’na İl Milli Eğitim Müdürümüz Burak Fettahoğlu’na tabiiki okuyucularımıza, teşekkür ediyoruz.

Sayın Valimiz İsmail Uataoğlu ve Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Metin Genç Bey tam bir ev sahipliği yaptılar. Açılış sonrası tüm stantları gezerek yazarlarla birlikte sohbet ettiler.

Kitap fuarları, özellikle yeni yazarlar için çok önemlidir.

Bu fuarlarda yazar okuyucusu ile buluşur. Kendine olan özgüvenini pekiştirir. Heyecanını atar. Eksiklerini daha yakından görür.

Profosyonel yazarlarla tanışır. Onlardan örnekler alır.

Fuara birçok firmanın yanında Trabzon Yazarlar Derneği olarak biz de katıldık.

Derneğimizin üyelerinin kitaplarını sergileme imkânı bulduk.

Fuarın en heyecanlıları yeni yazarlarımızdı. Heyecanları gözlerinden okunuyordu. İnanıyorum ki bu heyecanın büyük bir kısmı okuyucu ile küçük bir sohbette kaybolmuştur.

Fuar da belgesel türden tutun da, roman, şiir, akademik kitaplar, mizansel yayınların yanında okul yardımcı kitaplarıda sergilendi.

Yeni yazar kardeşlerimiz arasında, genç olanlar var.

Bu, yazarlık açısından umut vericidir. Yazmak güzeldir. Eğer yazılıyorsa demekki okunuyordur.

Tabii ki yazarlarımızın özellikle yeni yazmaya başlayan kardeşlerimizin sorunları da var.

Maddi anlamda bir kitabı baskıdan çıkarmak çok zor. Bu konuda Kültür bakanlığımızdan destek beklemekteler.

Şahsım da iki kitabımla beraber fuara katılmış oldum. Gördüğümüz ilgi ve alakadan memuniyetimizi dile getirmek isterim.

İncelik ve Nezafet Yolu Tasavvuf adlı kitabımla ve Geldim, geçtim, gidiyorum adlı şiir kıtabımın imza günü 23.12.2022 Cuma saat 17.30 olacaktır. Bunuda bu vesile ile okuyucularımıza paylaşmış olalım.

Nice kitablı günlere.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber