Trabzonspor taraftarından mahrum çıktığı Sivasspor müsabakasında, konuk ekip taraftarının olması bana biraz ilginç geldi.

İlginç olduğu kadar manidarda buldum. 
Trabzonspor taraftarının yasaklı olmasından mütevellit Sivasspor taraftarının bu maça geldiğini düşünüyorum. 
Trabzonspor taraftarı yasaklı olmasa, Sivasspor taraftarının bu deplasmana geleceğini sanmıyorum, o nedenle ilginç ve manidar buldum.

Ayrıca,
Zaten taraftarsız olan maçta, takriben yirmibeş gündür ikinci müsabakasına çıkacak olan Trabzonspor umarım motivasyon sorunu yaşamazlar diyede düşündüm.

Türk futbolu basiretsiz ve beceriksiz yöneticilerin elinde kan kaybetmeye devam ediyor. Organizasyon bozukluğu ve yetersizliğine sebep, maçlar sürekli ertelenince böyle sıkıntılar da ortaya çıktı. 

Zaten son zamanlarda futbolumuzda yaşanan kaoslar marka değerini yeteri kadar ayaklar altına aldı. Umarım bundan sonra, TFF’de hazır kongre kararı almışken Türk futbolu adına faydalı kararlar alınır ve uygulanır diye temenni ediyorum. 

Birazda maça değinecek olursak, maçın başlama düdügü ile Trabzonspor oyunu Sivasspor yarı alanını yıktı. Tabiri caizse tek kale oynadı Trabzonspor, pozisyonlar da buldu ancak golü bulmakta biraz zorlandı.

Trezeguet’in bulduğu birkaç pozisyonu değerlendirmemesi talihsizlik anlarıydı. Ayrıca sağ bekten gelip pozisyon arayan ve de bulan Meunier, golü bulma şansına erişemedi.

İlk devrenin büyük bir bölümünde, Defansı orta alana yakın tutan Trabzonspor’da Mendy, Denswil, Berat, Meunier, Trezeguet ve Pepe dikkat çeken oyunculardı. Maçın ilk devresi 0-0 beraberlikle geçildi. 

Maçın ikinci devreside ilk devrenin kopyası gibi oynandı fakat bir farkla, 52.dakikada Sivasspor Menig ile golü bulunca 0-1 üstünlüğü yakaladı ve Trabzonspor golden sonra kusa bir bocalama yaşadı fakat toparlayıp baskılı oyununa devam etti. 

Trabzonspor’un oyunun büyük bir bölümünde baskılı oynadığını göz önüne aldığımızda, Sivasspor’un attığı gol, gömü bulmak gibi bir şey oldu diyebilirim. 

Maalesef %70 topa sahip olmayla ve gerçekten daha iyi oynayan, oyunun hakimi olan taraf Trabzonspor’du ancak gol bulmayınca kimse sana pirim vermiyor. Ve bu maçta bunu yaşadık.

Sivasspor’un Trabzon deplasmanında aldığı üç puan, oynadıkları oyuna bakıldığında milli piyangodan büyük ikramiye çıkması gibi bir şey oldu.

Ben Trabzonspor’u iyi buldum, eleştirilecek yönleri var tabii ki, mesela kapalı defansı açacak oyun planın yoksa gol bulamaz mağlup olursun ancak, onlar zamanla giderilecek eksiklerdir. Hiç kimse yalandan yere eleştiri yapıp mide bulandırmasın.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber