banner240
banner237
banner238

Marek Hamsik, 
o bir dünya yıldızı, geldi katkı ve  keyif verdi, şampiyon yaptı, gönüllerimizde taht kurdu ve gitti. 

Slovak oyuncu Hamsik, muhteşem futbol kariyerine sayısız başarılar sığdırarak ve Trabzonspor’da bu başarı dolu kariyerine birde şampiyonluk ekleyerek 36 yaşında bordo mavi forma altında futbola veda etti. 

Hamsik maçın 61. dakikasında oyundan alınarak, camiamız için çok önem arz eden ve Hamsik’inde vücuduna dövmesini yaptırdığı 61’e vurgu yapılarak Trabzonspor’a ve taraftara duygu dolu anlarla ve göz yaşlarıyla veda etti. 

Biz onu, o da bizi çok sevdik bir birimizi. Trabzonspor’da oynadığı iki sezonluk futbol kariyerinde, bordo mavili camiaya verdiği büyük keyif, başarı ve katkısıyla tarihimize altın harflerle adını kazıyarak yazdırdı. 

Büyük usta Hamsik, bundan sonraki yaşamında futbol içerisinde değişik görevlerde kaldığı sürece kendisine hep destek olacağımızı söylüyor ve umarım tekrar Trabzonspor’da buluşmak üzere kendisine başarılar diliyoruz. 

Maça dönecek olursak, Trabzonspor sahasında Alanyaspor ile çıktığı müsabakada, geçtiğimiz haftanın devamı niteliğinde maça iyi başladı ve oldukça da göze hoş gelen ve keyif veren bir futbol oynadı. 

Maçın 14. dakikasında konuk ekip Umut Güneş ile golü buldu ve 1-0 öne geçti fakat, Trabzonspor iyi futbolunu gollerle süsleyerek bu gole 18. dakikada Vişça’nın asistiyle Trezeguet ve 24. dakikada penaltıdan Marek Hamsik’le karşılık vererek hemen geri dönüş sağladı ve skoru 2-1’e getirdi.

Bitmedi maçın 32. dakikasında ise Hamsik’in topu Bakasetas’ın önüne bırakmasıyla Bakasetas bu topa uzak mesafeden o kadar düzgün ve sert vurduki, buna kalecinin hamle yapması imkansızdı, yapamadıda zaten ve bu muhteşem golle Trabzonspor skoru 3-1’e getirdi.

Duuurr daha bitmedi, maçın 35. dakikasında bu kez Larsen sahneye çıktı ve şık bir kafa vuruşuyla Trabzonspor’u 4-1 üstünlüğe getiren golü kaydetti.

Maçın ilk devresi itibarıyla muhteşem futbol ve skora katkısı olan ve çok iyi oynayan Bakasetas, Trezeguet, Hamsik, Vişça, Larsen, Siopis ve Eren gerçekten görülmeye değer oyunlarıyla alkışı hakettiler. 

Trabzonspor maçın ikinci devresinde de iyi futbol ve gollere devam etti, 58. dakikada Trezeguet’nin asistini gole çeviren Umut Bozok skoru 5-1’e getirdi. 

Alanyaspor’un Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Idrissa Doumbia,  25 yaşında ve oldukça güçlü kuvvetli, aldığı topları %98 pas isabetiyle oynadı. Trabzonspor’un bu oyuncu için bir transfer araştırması yapması, mümkünse kadroya dahil edilmesi takımımıza oldukça güç katar kanaatindeyim. 

Trabzonspor’un çok akıllı davranarak, takıma direk katkı sağlayacak çok kaliteli 2-3 oyuncu transfer etmesi, bu transferleri sezon öncesi kampına yetiştirmesi, bu görüntüdeki Trabzonspor’da Bjelica’nın dolayısıyla Trabzonspor’un başarılı olacağı anlamı taşımaktadır. 

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte bütün statta duygusal Marek Hamšík vedası yaşandı, Hamšík bütün takım arkadaşlarına sarılarak ve trübünler turlayarak taraftarı alkışlayarak Trabzon’a ve Trabzonspor’a ayrıca futbola veda etti.

Hamšík maçın bitiminden sonra orta sahada bütün stada üçlü çektirerek güzel görüntüler ortaya çıkardı ve bütün takım arkadaşları ve teknik heyet oluşturduğu koridorda Hamşik’i alkışlayarak soyunma odasına gönderdiler, bu anlarda Hamšík gözyaşlarına hakim olamayarak duygusal anlar yaşadı. 

Çok uzun zamandır Türk futbolunda bu denli güzel ve duygusal anlamda, sevgi dolu bir futbolcu vedası yaşamamıştı, bu anlamda da Hamšík futbol kariyerini çok anlamlı bir şekilde Trabzon’da noktaladı, kendisini tebrik ediyor ve bundan sonraki hayatında başarılar diliyoruz.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber