Bugün ülkemiz adına tarihi bir gün, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutluyoruz. İnşallah kıyamete kadar dünya durdukça, Türkiye Cumhuriyetide dahada güçlenerek paidar olacaktır.

Bu tarihi, güzel ve özel günde Trabzonspor, bize göre dünyanın başkenti İstanbul’da Karagümrükspor’a konuk olacak, dört maçın olduğu bu güzel ve özel günde sadece Trabzonspor gibi büyük bir camianın maçını saat 16:00’ya koyan zihniyeti eleştirmeden geçemeyeceğim. Bu zihniyete tek kelimeyle yuh yani diyorum. 

Trabzonspor’da Abdullah Avcı içerdeki Alanyaspor galibiyeti ile güzel başladı, bu galibiyetleri sürdürülebilir hale getirmek için, takımın maç kazanma alışkanlığına kavuşması gerekmektedir. Bu parola ile yola çıkıldığında Karagümrük maçıda mutlak galibiyetle geçilmeliydi, ancak olmadı. 

Aslında Trabzonspor maça iyi başladı, baskılı oynadı pozisyonlarda buldu fakat bir türlü istediği golü bulamadı. Zaten maçın 30. dakikasından sonra Trabzonspor’un bu baskılı ve gol arayan oyunuda son buldu.

Bu dakikadan sonra oyuna ortak olan Karagümrük, Trabzonspor’u orta alanda karşılamaya başladı ve maç orta alan mücadelesine döndü. Maçın ilerleyen dakikaları zaten risk almaya cesaret edilemeyen bir oyuna dönünce doğal olarak maçta 0-0 berabere bitti.

Onuachu’nun kaçırdığı net iki pozisyonu ve attığı fakat hakemin faul gerekçesiyle saymadığı gölü mutlak üç puanın sahibi olabilecekken beraberliğe razı olmaya bizi mecbur buraktı.

Açık ve net bir şekilde, Trabzonspor’un şu anda, oyun anlamında bir kimlik arayışı var! 
Bu bana  Abdullah hocanın ilk geldiği dönemi hatırlattı. 
Hoca takımı belliki ilk önce defanstan ele almış, önce gol yemeyen, sonra orta alanda top yapan ve daha sonra hücum hattında pozisyon üreten, gol yapan takım kimliğine kavuşmak gibi bir kimlik arayışı bu. 

Gelecek hafta yine deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağımızı göz önüne aldığımızda, bu kimlik arayışının kadıköyde de devam etmesi, en azından gol yemeden maçı tamamlamamız, olursa birde gol bulup Fenerbahçe’yi orada yenmemiz ballı kaymaklı kadayıf olur. 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı münasebetiyle kutlanan bayramda, Trabzonspor’dan bir bayram hediyesi olarak üç puan beklerdik, üstelik öyle hediye paketiyle kurdelalı falanda istemezdik, ama maalesef olmadı. Sağlık olsun canları sağolsun. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber