Ligdeki son beş maçını kazanamayan Trabzonspor, saha ve seyircisi önünde Hatayspor‘u ağırlıyor. Ligin ilk devresinde deplasmanda Hatay’a 3-2 kaybeden takımımız o maçın rövanşını almak ve kötü gidişe dur demek adına mutlak galibiyet için sahaya çıktı.

Maça çok arzulu ve istekli başlayan Trabzonspor, galibiyeti istediğini daha maçın başında rakibine baskı kurarak gösterdi. İyi oyunuyla rakibi sahasına hapseden, oyunun büyük bir bölümünü tamamen rakip sahaya yıkan Trabzonspor bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. 

Maçın 34. dakikasında, Trezeguet‘in ceza sahası dışından attığı müthiş şutu üst direkten geri geldi. Bu ilk yarıda Trabzonspor adına en şansız andı. Bunun haricinde kazandığı frikik atışını Bardhi’nin güzel vuruşunda, Erce Kardeşler aynı güzellikte kurtardı.

Maçı ilk devresi golsüz beraberlikle sona erdi. Bu devreye özel oyuncu performanslarına baktığımızda kötü oynuyor diyebileceğimiz oyuncu yok ancak, beklenenin altında kalan bazı oyuncularımız var. 

Örneğin Enis ve Bardhi gibi! 
Pepe ve Onuachu’nun dönüşüyle bu eksiklikleride gidererek Trabzonspor’un daha kreatif bir oyun anlayışına döneceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

Sadece yeni transferimiz sağ bek Tomas Meunier’e biraz değinmek istiyorum. Meunier fizik gücü, tekniği ve oyun bilgisi iyi bir oyuncu. Defansa katkısının yanında, ayrıca hücuma dönük katkısıda oldukça iyi, daha henüz ikinci maçında bu özelliklerini sahaya yansıtması Trabzonspor adına sevindirici taraftı.

İkinci devreye de çok hızlı başlayan Trabzonspor hemen maçın 49. dakikasında sağ açıktan Meunier’in müthiş ortasını harika bir kafa vuruşuyla gol yapan Trezeguet Trabzonspor’u 1-0 üstünlüğüye taşıdı.

Yeni transfer Meunier ilk forma giyindiği Gençlerbirliği kupa maçında asistini yapmıştı, bu maçta da asist yaparak iki maçta iki asistle hemen dikkatleri üzerine çekti. Meunier’in daha önce Paris Saint-Germain ve Dortmund’ta dünya yıldızlarına çokça asist yaptığını biliyoruz. Belli ki o asistlerini şimdi Trabzonspor’da bizler için yapacak inşallah.

Dakikalar 78’i gösterdiğinde Bardhi kendi taşıdığı topla ceza yayı üzerine kadar gelip çok düzgün bir vuruşla Trabzonspor’un ikinci gölünü kaydederek skoru 2-0’a getirdi. %100 lük bir pozisyonda Enise asist yapmayarak takımını bir gol den Bardhi, attığı golle kendini affettirmiş oldu.

Trabzonspor transfer yapmayınca taraftar biraz sinirlenmişti.
Aslında mantıklı düşününce, iyi olduda diyebiliriz.
Neden? Çünkü, Orsic, Pepe ve Onuachu bu takima katıldıklarında herkes farkı görecek. 
Neden? Çünkü, oy bu oyuncuların üçü de direkt katkı verecek oyuncular. 

Sol bek Eren’in ve sağ bek yeni transfer Meunier’in iyi oynadı müsabakanın lehimize nasıl döndüğünü hep birlikte gördük. Ayrıca orta alanda Mendy ve Berat’ta oldukça iyi mücadele ettiler Viişça başka bir seviye zaten, yaşının çok üzerinde katkısı gözardı edilemez. 

Son anlarda oyuncuları alkışlamak için olsa gerek bazı değişiklikler yapan Abdullah hoca, Fernandez’i dışarı alınca orta alanın virtiözü olan Mendy’i stopere çekmesi bana yanlış gelen bir hamleydi. çünkü bu değişikliklerden sonra maçın son anlarında Hatayspor biraz fazla üzerimize gelmeye başladığı görüldü, burada da kalecimiz Uğurcan ön plana çıktı çok şükür.

Neyse ki bir sıkıntı yaşanmadan bu maçı Trabzonspor galibiyetle tamamlayarak uzun zaman üstüne üstüne, galibiyetle tanışarak taraftarının gönlüne su serpti. Ve ligdeki üçüncülük mücadelesini de bırakmamış oldu.

Ayrıca, uzun zamandır tabiri caizse bitkisel hayatta olan Trabzonspor, Hatayspor galibiyeti ile çok şükür hayata döndü diyebiliriz.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber