Lige verilen iki hafta deprem arasından sonra, Trabzonspor evinde Ümraniyespor‘u konuk etti, ancak taraftarın maça ilgisizliği dikkat çekti.

Bunun tabii ki bir çok nedeni var, birinci nedeni cumartesi saat 16:00’ya Trabzonspor maçını koymak, Trabzonspor’un seyircisiz oynamasını istemek demektir.

Diğer sebeplerden kısaca bazılarını belirtmek istiyorum. Trabzonspor’un bu iki haftalık ara içerisinde duygusal ve birlik beraberlik için çok önemli Basel ile iki tane konferans Ligi maçı oynaması, bu maçlardan Trabzonspor’un istediği sonucu alamayarak Avrupa’ya veda etmesi futboldan taraftarı uzaklaştıran diğer bir etkendi.

Ayrıca, en son oynadığımız iki deplasman maçları olan Hatayspor ve Galatasaray’a kaybetmemiz maçlar sonucu, hocamız Abdullah Avcı’nın artık gelecek senenin yapılanmasını yapmalıyız diye yaptığı açıklama, Trabzonspor’un bir hedefi olmadığını ortaya koyuyor ki, buda taraftarı statdan uzaklaştıran, heyecanını kaybettiren başka bir etkendi.

Daha sonra geçtiğimiz günler içerisinde, Trabzonspor yönetim kurulunun olağanüstü kongre kararı alması ve bunun akabinde başkan Ahmet Ağaoğlu’nun istifa etmesi taraftarı etkileyen başka bir etkendi. Öyle benziyorki saydığım bu etkenler taraftarında heyecanından istifa ettiğini gösteriyor. 

Futbol Federasyonu’nun yaptığı açıklamada, önümüzdeki iki hafta lig maçlarının yayıncı kuruluş tarafından şifresiz olarak yayınlayacağını bildirmesi, seyircinin bu maça dair stattan uzak kalmasına bir miktar bu kararda etki etti diyebiliriz.

Bütün bu olumsuzlukların ışığında,  Trabzonspor sakat ve cezalı oyunculardan yoksun çıktığı bu maçta, ilk devre itibarıyla eksik oyuncuların eksiklikleri pekte hissedildi diyemem, bir çok gol pozisyonunu harcayan Trabzonspor, gol yollarındaysa sağ açıkta oynayan Gomezin müthiş ortalarına vuramayan oyuncuları izledik.

Başta Abdulkadir Ömür’ün iki topunun direkten dönmesinin dışında kaçırdığı pozisyonlarda olmak üzere Trezeguet, umut ve Naci’nin kaçırdıkları ve şansız oldukları bir çok pozisyon izledik. Böylelikle maçın ilk devresi 0-0 beraberlikle sona erdi.

Trabzonspor ilk yarıya başladığı gibi ikinci yarıya başlayamadı, bunda Abdulkadir Ömürün ilk yarıda gösterdiği performansı ikinci yarıda gösterememesi etken oldu diye düşünüyorum çünkü, ilk yarı takımı ayakta tutan tek oyuncu Abdulkadir’di. 

Trabzonspor kötü oynayınca, Ümraniyespor skoru 0-1’e  getirdi bu skordan sonra taraftar tepkiye başladı, bu tepkiler ışığında Ümraniyespor ikinci gölünü bulup maçdaki üstünlük sayısını ikiye çıkardı, bu andan itibaren ise protestolar oldukça arttı.

Bu protestolardan nasibini alan en başta Yusuf yazıcı vardı, buna ek olarak Bardhi, Trezeguet ve Abdullah Avcı’da bu protestolardan nasibimi alan isimler oldu. 

Maçın 83.dakikasında protestoların odağında olan Yusuf golünü attı ve maçta skor 1-2’ye geldi, bu dakikadan sonra Trabzonspor oldukça baskılı oynadı, ancak bu baskılar sonuç getiremedi ve maalesef Trabzonspor mağlup oldu.

İlk devre değil ancak ikinci devrede oyuncular, başkan ve taraftar gibi iyi oyundan istifa ettiler. Abdullah Avcı ise iki maçtır taktik ve oyuncu değişikliği hatalarıyla sisteminden istifa etti, kısaca Trabzonspor her alandan, her anlamda istifa etmiş. 

Trabzonspor’un sahasında uzun süredir yenilmezlik rekoru vardı, nasip kısmet buraya kadar mış demekki, ligde kalma mücadelesi veren ligin en kötü takımlarından Ümraniyespora mağlup olup bu ünvanı kaybetmek kaderde varmış. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber