Trabzonspor Yurt dışında gerçekleştirdiği sezon öncesi hazırlık kampında 2. hazırlık maçı için Fehervar’la karşılaştı. Bu müsabakaya Trabzonspor M.Taha, Serkan, Benkovic, Hüseyin, Eren, Doğucan, Bakasetas, Abdülkadir, Visca, Orsic, Gomez onbiriyle çıktı.

Bjelica ile yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor, Macaristan temsilcisi Fehervar karşısında istedikleri sahaya yansıttı diyebilir. Fehevar’ın Trabzonspor klasında bit takım olmaması hiç önemli değil, burada önemli olan Bjelica’nın neler planladığı ve bu planlarının ne kadarını sahaya yansıtabildiğidir. 

Maçın 9. dakikasında yeni transfer Benkovic’in asistini önünde bulan Gomez bu topu ağlarla buluşturmakta zorlanmadı ve Trabzonspor 1-0 üstünlüğü yakaladı. Maçın 37. dakikasındaysa Fehervar, beraberlik golünü buldu 1-1 

Beraberlikle biten ilk devre için Trabzonspor baskılı ve üstün olan taraftı diyebiliriz. Trabzonspor’da Bjelica taraftarın istediği, beklediği ve arzuladığı taktik üzerinde duruyor. 

Bu anlamda takımın hep hücumu düşünmesi, baskılı futbolu tercih etmesi ve bunu sahaya yansıtması taraftar açısından gönüllere su serpen ve rahatlatan bir unsur oluyor.

Henüz defansif anlamda bireysel hataların olduğu, bunu zamanla ve yeni transferlerle aşabileceğimizi düşünüyorum, orta alan ve ileri uçta alternatif isimlerin kalitesinden şüphemiz yok, bu alana bir santrafor transferi daha yapıldığında işi görürüz fakat savunma anlamındaki negatif durumu pozitife çevirmek şart. 

Bu defansif eksiklikliğin yediğimiz ikinci golde çok daha net ortaya çıktığıda bir gerçek, kontra atak yapan Fehervar önce Doğucan’ın adamını kaçırması akabinde stoperlerin pozisyon hataları golü yememize sebep oldu, hoca bu konu üzerinde daha çok durmalı skor 58. dakikada aleyhimize 2-1 oldu.

Geri Düştüğümüz bu golden sonra, hoca tam yedi oyuncu birden değiştirerek oyuna müdahale etti, Trabzonspor 1-0 önde iken 2-1 mağlup duruma düşmesine rağmen üstün olan taraftı bunu inkar edemeyiz, bu oyuncu değişiklikleri zaten oyuncuları görme adına olacaktı. 

Zaten maçın 75. dakikasında Bardhi’nin golü geldi ve skorda 2-2 eşitlendi. Maçın bütününde sahaya hakim olan taraf Trabzonspor olunca, hoca bundan bir çok veri elde etmiştir diye düşünüyorum. 

Sonuç olarak ikinci hazırlık maçından da galibiyet gelmedi fakat, önceki yazımda da belirttiğim gibi Trabzonspor bu maçları kazançla tamamladı. Kısaca Trabzonspor ısınma turlarında diyebiliriz.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber