Yeni sezon hazırlıkları için Slovenya'da kampa giren Trabzonspor, ilk hazırlık maçını Hırvat takımı Hajduk Split ile oynadı. 

N.Bjelica’nın ilk hazırlık sınavında, oyuncular ve sistem üzerinden bir çok veri elde etmesi bekleniyor. Bu anlamda Trabzonspor, Hajduk maçı dahil burada toplam 5 hazırlık maçı oynayacak. 

Hajduk takımı Trabzonspor’a göre daha hazır bir takım olmasından mütevellit bu maçta doğal olarak daha üstün olan taraftı. Beşinci hazırlık maçını Trabzonspor ile oynayan Hajduk, ilk maçını oynayan Trabzonspor karşısında 14 ve 33. dakikalarda bulduğu iki golle skor üstünlüğünü eline aldı.

Trabzonspor’da hoca, ofansif olarak Gomez, Abdülkadir, Vişça ile yeni transferler Orsiç ve Fernandes beşlisiyle başladı. 

Defansif olarak genç oyuncular Serkan, Arif, Emrehan ve Hüseyin ile defans dörtlüsünü oluşturan hoca, bunların önünde ise Doğucan’a şans verdi. 

Trabzonspor’a ve oyunculara bu ilk hazırlık maçında not vermek, olumlu yada olumsuz eleştirmek çok doğru olmaz ancak, 
Bjelica takımın oyun boyunu kısa tutmaya çalıştığı, kanatları etkili kullanmaya çalıştığı ve rakip ataklarında Trabzonspor’un toplu halde geri geldiğini gözlemledik, bu ilk hazırlık maçında bunun sinyallerini veren Trabzonspor’a bu anlamda olumlu not yazabiliriz. 

Maçın ilk devresi Hajduk’un üstünlüğü ile sona erdi. İkinci devreye Trabzonspor Gomez ile Enes Destan değişikliği ile başladı, ilk devreye nazaran ikinci devre Trabzonspor biraz daha hareketli göründü.

Bu maç nazarında, Abdulkadir Ömür’ün hücuma dönük çok etkili ve istekli olduğunu, Arif’in ilk devre değil ancak ikinci devre etkili işler yaptığını, yeni transfer Orsic’in ise kaliteli bir kumaşı olduğunu söyleyebilirim. 

Maçın geneline bakıldığında, bizim adımıza bunun ilk hazırlık maçı olmasına rağmen Trabzonspor’un sürekli hücumu düşünmesi sürekli arayış içinde olması, hücum hattında gol bulamasa bile etkili işler yapmaya çalışması, oldukça önemli verilerdi diye düşünüyorum.

Maç sonucunun öneminin  olmadığı  bu maçta, oyuncuları görme ve deneme adına herkese forma vermeye çalıştı hoca, bu anlamda Bjelica’nın önemli notlar aldığını düşünüyorum. 

Maçı Hajduk’un ilk devrede bulduğu gollerl 2-0 kaybeden Trabzonspor, skordan bağımsız gelişim ve hazırlık adına maçın kazananıydı diye düşünüyorum. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber