Cuma günü oynanması gereken müsabaka, Trabzon’da ki yoğun sis nedeni ile Gaziantep’e uçamayan Trabzonspor’un TFF ile yazışmaları sonucu bir gün sonraya, Cumartesi akşamına alınmıştı. Bu erteleme sonucu gündüz maçında Rizespor’un Konyaspor’u mağlup etmesi ile Trabzonspor adına daha erken mutlu sona ulaşmak adına çok daha önem arzetti.

Trabzonspor’un bu maçı kazanması halinde önümüzdeki hafta evinde Karagümrük maçına şampiyonluk maçı olarak çıkacağı için, bu maçta mutlak galip gelmek isteyen Trabzonspor, karşısında ise ligde daha rahat bir konumda olabilmek adına ve evinde çok başarılı olan bir Gaziantep takımı vardı.

Maça her iki takımda arzulu ve istekli başladı, ev sahibi Antep’in de Trabzonspor’un da çok önemli gol pozisyonlarının yaşandığı ilk devrede kalecilerin müthiş kurtarışlarını izledik, Trabzonspor’da uzun bir aranın ardından sahalara dönen Hamsik, mükemmel bir oyunla muhteşem bir geri dönüş yaptığını gösterdi.

Hamsik’in takımı ve oyunu isteği şekilde oynayıp oynattığını keyifle izledik, bu oyun ve görüntüsüyle Hamsik Trabzonspor’un büyük şefi olduğunu ortaya koydu, kendisine alkışlarımı gönderiyorum.

Abdullah hoca her ne kadar maç maç bakıyoruz desede, oyuncular ve hocanın şampiyonluk haftası yaklaştıkça sanki biraz heyecan yaptıkları ve bu heyecana dayalı biraz, bildik oyunlarından bir tık geri düştükleri gözlenmekte, bu bir tık dediğim düşüş önümüzdeki hafta, o muhteşem seyircinin önünde Karagümrük maçının şampiyonluk maçı olacağı fırsatını kaçırmasına sebep oldu. 

Bu maçta ilk devre itibarıyla kötü oynuyor diyebileceğimiz bir oyuncumuz yoktu fakat, siopis, Bakasetas ve Djaniny’nin olmayışı hocanın elini hamle oyuncusu konusunda biraz zayıflatıyor diyebiliriz, bu anlamda sıkıntı yaşadığımızı bu maçta puan kaybederek tecrübe ettik, Devresi 0-0 sona eren mücadelede ilk yarı zevk veren güzel bir futbol izledik de diyebilirim.

Maçın ikinci devresine Trabzonspor iyi başladı, oyunu domine etti fakat, sonuç almakta zorluk çekti, Trabzonspor’un son dört maçta zorlandığını, bu müsabakalarda bir galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet ile sahadan puanlar kaybederek ayrıldığını görüyoruz, bu kayıpların oldum havasının tezahürü diyede düşünebiliriz. 

Buna rağmen Antep’in sahasında mutlak galip geldiği maçlar oynadığını düşünürsek, Trabzonspor’un ikinci devre Antep’e pozisyon vermediğini ve oyunun büyük bölümünde üstün oynadığını gözlemledik. Trabzonspor’un şampiyonluğa gidilen bu haftalarda kaybettiği puanlarla taraftarının tansiyonunu ölçtüğünü düşünüyorum.

Ligin en erken şampiyonluk yaşayan takımı olma özelliğinde bir rekora imza atacağını beklediğimiz Trabzonspor’un, sezon boyu izlediğimiz bu muhteşem mücadelesinde, ligin son haftalarına gelindiğinde bu rekoru önemsemediğini, şampiyonluk mücadelesinin daha heyecanlı olması gerektiğini düşünüyor gibi bir atmosfere getirdiler işi ki, her geçen hafta oldukça heyecanlı maçlar izliyoruz.

Sıkıntı yok bu takım 2021-22 Ahmet Çalık futbol sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak, sadece süreyi uzatarak, dediğim gibi taraftarın tansiyonunu ölçe ölçe heyecanın artmasına sebep oluyorlar o kadar. 

Ancak Trabzonspor’lu oyuncular bu maçı kazansa, iç sahadaki Karagümrük maçının nasıl bir atmosferde ve nasıl eğlenceli vede nasıl tarihi bir maç olacağını idrak edememişler, edebilselerdi bu maçı mutlak galibiyetle geçerdiler diye düşünüyorum, ama olsun, canları sağolsun kredileri çok, bu mutluluğuda heyecanıda onlar yaşatıyor bize.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber