Trabzonspor yeni başkan ve yönetimiyle, evinde Orhan Ak yönetiminde, Kayserispor’u konuk ederek ilk maçına çıktı.

Maçtan evvel Akyazı’da Trabzonspor başkanı Ertuğrul Doğan ile 1461 Trabzon başkanı Celil Hekimoğlu arasında, pilot takım anlaşması imzalandı. Bu anlaşmanın her iki takım adına doğru bir hamle olduğunu ve başta Celil başkan olmak üzere her iki tarafıda tebrik ediyorum. 

Trabzonspor, takımdan ayrılan Hugo ve hasta olduğu için yedek soyunan  Bakasetas’tan yoksun bir kadro ile sahaya çıktı. Hugo’nun yerine Denswil, Bakasetas’ın yerineyse Yusuf Yazıcı ilk onbirde kendilerine yer buldular. 

Trabzon’da hava oldukça güzel olmasına rağmen, maça taraftar ilgisinin az olduğunu gözlemledik. Bunun birinci nedeni Trabzonspor’un hedefinden büyük ölçüde uzaklaşması, ikinci nedeniyse, maçın mübarek ramazan günü, iftardan evvel saat 16:00’da olmasıdır. 

Maçtan evvel Kayserispor’un yeni yönetiminden gelen açıklama dikkat çekiciydi. Gecikmelide olsa Trabzonspor’un şampiyonluğunu kutluyoruz diye yapılan açıklama, Kayserispor’un önceki yönetiminin bu konudaki tavrının yanlış olduğu ve kasıtlı olduğu anlamına gelmekteydi ki, Trabzonspor camiasının bu konudaki eleştirilerinin ne kadar haklı olduğuda ortaya çıkmış oldu. 

Trabzonspor maça 1-0 mağlup başladı desek yanlış dememiş sayılırız. Çünkü Maçın 1. dakikasında Bartra’nın bariz hatası sonucu Emrah Başsan takımını öne geçiren golü attı. 

Trabzonspor bu gole çok çabuk cevap verdi. Bu kez Kayserispor defansının inanılmaz bir hatasını iyi değerlendiren Gomez, maçın 3. dakikasında Trabzonspor’un beraberlik golünü attı ve daha 3.dakikada skor 1-1 oldu. 

Trabzonspor oyun kontrolünü eline aldı ve baskılı oynadı fakat, gol yollarındaki sıkıntı devam ettiği için, gol bulmakta zorlandı, bu dakikalarda orta alanın top kayıplarıda oldu ve bu anlardan birinde Kayserispor maçın 20.dakikasında Thiam ile ikinci golünü buldu ve yeniden 1-2 öne geçti. 

Kayserispor’un ikinci golünden sonra, anlaşılmaz bir şekilde Trabzonspor’un oyundan düştüğünü gördük ve bu oyundan düşüş zaten zayıf olan bazı oyuncu performanslarını ise yerle bir etti. Bu oyuncuların başında Bartra, Yusuf ve Peres vardı, Yusuf gösterdiği çok kötü performansı için zaman zaman tribünlerden eleştiri aldı. 

Ve Trabzonspor çok dağınık bir görüntü ortaya koydu, takım blokları arasında çok uzun mesafeler oluştu ve maç içinde bu sorunu bir türlü aşamadılar. Kayserispor bir ara o kadar top yaptıki, resmen Trabzonspor’u çevirdi durdu, bu durum seyircinin hiç hoşuna gitmedi. 

İkinci devreye Orhan Ak, Yusuf Yazıcı’nın yerine Bardhi ile başladı. İkinci devreyede Kayserispor pozisyonla başladı ve dakilar 47’yi gösterdiğinde ise Bartra ceza sahası içerisinde rakibinin ayağına bastığı için hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

Mensah bu penaltı atışını 48.dakikada gole çevirince maçta skor 1-3 Kayserispor lehine geldi fakat, maçın ilk dakikalarındaki senaryoyu tekrar izledik ve bu kez Abdülkadir Ömür bu gole hemen 49.dakikada cevap verdi skor 2-3 oldu. 

Trabzonspor ilk devredeki durgun ve dağınık görüntüsünden uzak olunca, baskılı olmaya başladı ve Kayserispor ceza sahasında Markovic’e yapılan faul penaltı olunca, bu atışı Bardhi gole çevirdi ve maçta skor eşitlendi 3-3. 

Bu golden sonra Trabzonspor ataklarını sıklaştırdı ve bariz goller kaçırdı, markovic’in iki şutu direkte patladı.

Trabzonspor artık iyi oynuyor maçı alabilir dediğimiz anda, maalesef Bartra’dan bir resital daha izledik, rakibini kaçırınca, Mane bunu gol yapmakta zorlanmadı ve Kayserispor tekrar öne geçti 3-4. 

Üzülerek izliyorum ki, Trabzonspor’da Fiziksel, duygusal ve zihinsel tükenme hali var. Oyuncular beklenen talepleri karşılayamadığı için, tükenmiş hissediyorlar. Bu durum oyuncularda Motivasyonun kaybolmasına ve enerjinin azalmasına neden olduğu gibi, tükenmişlik sendromunuda ortaya çıkarıyor.

Bu ruh haliyle Trabzonspor ligde ilk üçe girmeyi de başarır, Türkiye Kupası’nda hedefine ulaşıp kupayı müzesine de götürür diye düşünmek çok hafif tabirle saflık olur. İnşallah bunları başararak beni utandırırlar, ben özür dilemeye şimdiden hazırım. 

Trabzonspor yeni başkanı ve yönetiminin mağlubiyetle göreve başlaması gösteriyorki, devraldıkları kulübün sadece ekonomik değil, sportif sıkıntıları da çok büyük. 

Bu anlamda yönetimin işinin çok zor olduğunu, çok akılcı ve büyük bir organizasyona mutlak ihtiyaç olduğunu herhalde söylemeye gerek yok. 

Yaklaşık üç haftadır maç yapmayan Trabzonspor, daha önceki maç trafiğinin sıkışık olduğu dönemlerde, oyuncuların yorgun olmaktan iyi oynayamadık mazeretini dile getiren yetkililer, şimdi herhalde yatmaktan iyi oynayamadık diyecekler.

9 dakika gösterilen uzatma dakikalarında 3-4 skor üstünlüğünü elinde bulundurarak giren Kayserispor, doğal olarak zaman geçirmeye oynadı ve maçı bu skorla bitirdi. 

Bu mesele değil buna profesyonellik diyorlar da, Trabzonspor’un transfer tahtası kapalı olan ve kadro kurmakta sıkıntı çeken Kayserispor‘dan evinde 4 gol yemesi ve mağlup olması asıl tartışılması gerek meseledir. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber