Trabzonspor’un, şampiyonluk yarışında büyük avantaj elde ettiği bu haftalarda, oynanan son müsabakalarda Beşiktaş’ın ve Galatasaray’ın mağlup olması, bütün gözleri Trabzonspor’un kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Antep maçına çevirdi.

Tabi rakiplerimizin temennileri Trabzonspor’un puan kaybetmesi yönünde, buna mukabil Trabzonspor Antep maçına cezalı Uğurcan ve sakat Bakasetas’dan yoksun çıkacak olması rakiplerimizin beklentisini artırırken, 

Sakatlık nedeniyle riske edilmemek için kadrodan çıkarılan, Trabzonspor’un son haftalardaki en formda ve verimli oyuncusu Hamsik’in de olamayacak olması, bunun üzerine ısınma hareketleri esnasında, arka adalesinde çekme olan Erce Kardeşler’de kadrodan çıkarılması, rakiplerimizin iştahını iyice kabartırken, kendi taraftarımızada acaba mı dedirtti.

Maç Trabzonspor teknik heyeti ve izleyenler için şok bir Antep taktiği ile başladı, defansif bir oyun anlayışı ile sahada yer alacağı ve Trabzonspor’un baskılı başlayarak bu etten duvar Antep defansını açmak için uğraşlar vereceği beklenen bir oyun anlayış ile oynanacağı yönünde iken, şok bir Gaziantep baskısı ile başladı.

Yaklaşık 15 dakika süren bu Antep baskısı bu dakikadan sonra Trabzonspor’un oyunda denge sağlaması ile sona erdi. Trabzonspor, oyun oynamaya ve yavaş yavaş oyuna ağırlığını koymaya başladığını gördüğümüz dakikalarda golde gelince rahatladı.

Maçın 20.dakikasında taç çizgisi yanından bir faul atışı kullanan kaptan Abdülkadir Ömür, herkesin ceza sahasına orta yapacağını beklerken ki, Abdüş maç sonu açıklamasında, ben aslında orta yaptım dedi, fakat futbol üstatlarına nazire yaparcasına ve taktik anlayışında Trabzonspor’a ters köşe yapan Erol Bulut’a, ters köşe öyle değil böyle olur dercesine, topun direkt kaleye gitmesiyle, kalecininde hatası olmasına binaen yılın golüne aday bir gol attı ve Trabzonspor 1-0 üstünlüğü yakaladı. 

Bu golden sonra oldukça rahatlayan Trabzonspor, acaba mı? diyen ve endişelen taraftarınıda oldukça rahatlattı. Abdülkadir Ömür, Berat, Bakasetas, Hugo, Edgar, Djaniny ve Nwakaeme, eksik arkadaşlarının eksikliklerini hissettirmediler.

Evet bu sefer 42.dakikaya girilirken, Nwakaeme’nin müthiş asistiyle buluşan Djaniny, kaleci ile karşı karşıya kalınca şık bir dokunuşla Trabzonspor’un 2-0 üstünlüğe gelmesini sağlayan golü kaydetti.

Bu gol tamamen Trabzonspor ve taraftarın rahatlamasını sağlarken, devrenin bitimine çok az bir süre kala Trabzonspor ataklarını aynı istek ve arzu ile sürdürüyordu ve bu istek devre bitmeden yani;

İlk devrenin 45.dakikası geldiğinde bu kezde, yine Nwakaeme’nin müthiş pası ile buluşan Djaniny, topu gol asisti olarak Cornelius’a aktardı, Cornelius bu topu ölçtü biçti ve öyle bir vurduki, usta bir golcü vuruşu ile Trabzonspor’un 3-0 öne geçmesini sağladı.

İlk devre, oyuna iyi başlayan Gaziantep’in istek ve baskısı yeterli olmayınca, tecrübe ve akıllı oyun oynayan Trabzonspor’un üç farklı skoru yakalaması, hiç zor olmadı desek yeridir. 

Maç 0-0 berabere oynadığı ve Antep’in baskılı olduğu ilk dakikalarda, Arda ile karşı karşıya kalan rakibini profesyonelce egale eden Hugo, Antep ve bir çok çevreden faul ve son adam olması hasebiyle, Hugo’ya kırmızı beklenmesi akıllarda soru işareti bıraktı, fakat hakem ve VAR pozisyonda bir kusur göremedikleri için faul ve dolayısıyla Kırmızı kart yok dediler. Kendi fikrim ise, hakem Hugo’ya kırmızı verseydi bir şey dermiydik, demezdik diye düşünüyorum.

Maçın ikinci devresi Gaziantep 3-0 geride olmasına rağmen, hiç oyundan kopmayarak arzulu ve istekli oyununu devam ettirmesi, moralli Trabzonspor’un da, buna güzel cevap vermesi izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Daha çok pozisyon bulan gol kaçıran yine Trabzonspor oldu.

Bu maça özel, Siopis ve Edgar’a özel bir paragraf açıp, alkışlarımı gönderiyorum, müthiş mücadele nasıl olurun örneğini sergilediler, Allah sakatlıklardan korusun onlarıda hepsinide.

Bu maçta Trabzonspor’un puan kaybetmesini bekleyenler, yanlış kişilere güvenerek, yanlış hayaller kurmuşlar diye düşünüyorum. Ayrıca puan kaybı bekleyenlere cevaben, Trabzonspor darbeli bir galibiyetle cevap vererek, bütün rakiplerinde psikolojik çöküntüye sebep oldu.

Gaziantep engelini üç golle aşarak puanını 33’e yükselten Trabzonspor, hem taraftarını mutlu etmeye devam edip, hem dillere destan rakiplere hüsran olmayada devam ediyor.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber