Son şampiyon Trabzonspor 2022-23 sezonuna istenilen seviyede yani şampiyon gibi başlayamadı, bunun sebeplerinden en birincisi yeni transferlerin sezon öncesi kampına yetiştirilememesi oldu diye düşünüyorum, bunun akabinde yanlış transfer politikalarınında bu gidişatta büyük payı olduğunu ve bu durumun tek sorumlusunun Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi olduğunu düşünüyorum.

Nwakaeme’nin ve Cornelius’un gönderilmesi Trabzonspor adına en büyük handikaplardan olduğu gibi, bu kayıpların üzerine Edin Vişça, Peres ve Dorukhan’ın da sakatlıkları, bu durumun üzerine tuz biber ekti diyebiliriz. 

Hocanında belirttiği gibi, şampiyon kadroda direkt 60 gole imza koyan öndeki üç oyuncusunun olmaması (Cornelius, Vişça ve Nwakaeme) kötü gidişatın başlangıcı olduğu gibi, geri dörtlüde de, üç oyuncunun değişmesi (Eren Elmalı, Bartra ve Larsen) Şampiyon kadrodan çok uzak, yeni kurulan bir takım hüviyetine bürünmemize sebebiyet verdi. 

Bu durum üzerine yeni transferlerin sezon öncesi kampına yetişememeside takım olma ve taktiksel hüviyetten uzak kalmamıza, dolayısıyla takımın oyun olarak ve şampiyon kadrodan geri gitmesine sebep oldu. İstenilen seviyeye ulaşılabilmesi adına dünya kupası arası Trabzonspor için paha biçilemez bir nimet olarak kabul edilmelidir.

Bu arada sakat oyunculardan Peres ve Vişça’nın dönecek olması ve diğer yeni oyuncularla birlikte sezon öncesi gibi bir kamp proğramı Abdullah hocanında üzerinde durduğu gibi, takıma olumlu etki edeceği ve açılıştan sonra Trabzonspor’un beklenen seviyeye ulaşarak şampiyonluk yarışının tam içinde olacağı bir gerçektir.

Taraftarımızın yapması gereken, şampiyonluk sezonundaki gibi sabredip, şampiyon hocaya güvenmesi ve kayıszız şartsız takıma tam destek vermesi olacaktır. Böyle davranıldığı zaman herkes bir daha görecekki şampiyon takım yine sahnede.

Yukarıda yönetimi eleştirdim evet o sözlerim ve görüşümde ısrarcıyım, fakat bu yönetimin yaptığı iyi ve olumlu işlerinde alkışlamamak haksızlık olur diye düşünüyorum. İlk evvela uzun zaman üzerine getirilen şampiyonlukta büyük emekleri olduğu gibi, bu sezonun planlamasında geç kalmış olsalarda kısmen başarılıda sayılabilirler. 

Trabzonspor 2022-23 sezonu transfer döneminde kadrosuna kattığı ve gönderdiği oyuncularla ekonomik açıdan dengeli bir politika izledi diyebiliriz. 
Trabzonspor, Ahmetcan Kaplan, Cornelius ve Berat Özdemir gibi isimleri bonservisleriyle birlikte gönderirken, bu oyunculardan elde ettiği para ile kadrosuna kattığı oyuncuların bonservis maliyetlerinide karşıladı.

Trabzonspor’un Ajax'a gönderdiği Ahmetcan Kaplan'dan 9 milyon 500 bin euro, Cornelius'tan 6 milyon euro, Berat Özdemir'den 2 milyon 400 bin euro, Erce Kardeşler'den 400 bin euro, Flavio'dan 195 bin euro gelir elde ederken, söz konusu bu transferlerden toplam 18 milyon 495 bin euro gibi bir rakam elde etti.

Bunun ışığında transfer döneminde Trezeguet, Eren Elmalı, Enis Bardhi, Umut Bozok, Bartra, Doğucan Haspolot, Gomez, Lahtimi ve Naci Ünüvar'a 18 milyon 800 bin euro bonservis bedeli ödeyerek dengeyi sağlarken, Gbamin, Larsen ve Yusuf Yazıcı'yı ise bedelsiz transfet ettmişti. 

Bu arada eleştirilebilecek transfer sadece Nwakaeme’nin bırakılması oldu, yönetim ne yapıp edip bu oyuncuyu kadroda tutma yolunu bulmalıydı, neden? Çünkü! Nwakaeme şu an bu kadroda olmuş olsaydı en az 6 puan katkısı olur muydu? olurdu der gibisiniz diye hissediyorum, eee o zaman demekki bunun için bu oyuncu özelinde fedakarlık yapılabilirdi.

Ancak illede gitmek istediyse yada Trabzonspor’un üst sınırlarını çok zorladıysa o zamanda yönetim haklı olurki, burada asl olan Trabzonspor politikası devreye sokulmuştur ve kanımca burada yönetim doğru olanı yapmıştır diyeceğim, bunu yönetim taraftara iyi anlatmalıdır. 

Gelinen noktada dünya kupası arasına ligde 13 maç oynanarak girildi, bu 13 maçta 2 mağlubiyet, 6 beraberlikle ve 5 galibiyet tablosuyla önümüzde duran Trabzonspor, dünya kupası dönüşünde Fenerbahçe galibiyetiyle lige fırtına gibi başlayarak şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu dosta düşmana göstermesi gerekiyor ki, ben hocayada takımada güveniyorum. 

Bu arada ara transfer dönemi yaklaştıkça transfer haberleride gelmeye başladı, Trabzonspor’un özellikle Gomez’in beklenen seviyede olamaması nedeniyle santrafor mevkine oyuncu alması kaçınılmaz olarak görülüyor.

Bu nedenle ara Transfer döneminde önceliği kadroda düşünülmeyen isimlerle yollarını ayırmak olarak belirleyen Trabzonspor'un Aboubakar ile ilgilendiği iddia ediliyor. Suudi Arabistan basını, Al Nassr’da mutsuz olan Aboubakar’ın Türkiye’ye dönebileceğini yazdı. 

Son şampiyon Trabzonspor’un 30 yaşındaki Kamerunlu golcüyle ilgilendiği belirtilirken, Türkiye’de başka takımlarında bu oyuncuyla ilgilendiği gelen haberler arasında yer alıyor. Bu oyuncu haricinde Trabzonspor Ukrayna ve Avrupadan başka gölcü oyuncularlada ilgileniyor. 

Bu konuda zamana ve iyi analize ihtiyaç var. Trabzonspor’u şöy bir analiz edince bazı gerçekler ortaya çıkıyor ve bu gerçekler kabul edilebilir gerçeklerdir. 

(TÜRK FUTBOLUNDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber