Trabzonspor evinde UEFA Avrupa Ligi H grubunda son müsabakasına çıktı. Ferencvaros’u konuk eden Trabzonspor, yoluna devam etme adına bu maça mutlak kalibiyet için çıktı ancak, bu galibiyetin grubun diğer maçında Monaco’nun evinde konuk edeceği Kızılyıldız’ı yenmesi durumunda, pekte bir işe yaramayacağıda bir gerçek.

Maça hoca süpriz bir kadro ile çıktı, bu süpriz forvet hayatındaydı, Gomez’in kart cezalısı olduğu maça, diğer golcülerimiz Umut ve Djaniny’nin yedekte, formsuz Yusuf Yazıcı’nın ise santrafor olarak başlaması, mutlak galibiyet parolası ile çıktığımız bu maçta süpriz olan unsurdu. Hoca muhakkak bir plan yada mecburiyet dahilinde bunu yapmıştır diyerek, ona güvenimi yineliyorum.

Trabzonspor’un maça oldukça iyi başlaması, iyi top yapıp rakibe ileride basması erken dakikalarda golü getirdi. Dakikalar henüz 7.dakikayı gösteriyordu ki, Bakasetas’ın füzesi geldi, akan oyunda önüne atılan topa Baka çok düzgün ve sert vurduğu top, yan direğe çarparak ağlarla buluştu. 1-0 

Bu gol den sonra Trabzonspor iyice baskısını artırdı, taraftarın da coşkusunu arkasına alan Trabzonspor rakibi Ferencváros‘u sahasına hapsetti, bir ara %80 topa hakim olan Trabzonspor bu dakikalarda gerçekten harika bir futbol sergiledi. İnsan düşünmeden edemiyor bu maçtan evvel Monaco maçında oynadığımız futbol ile bu maçta oynadığımız futbolu, bu turnuvanın başından itibaren oynayabilmiş olsaydık bu grubu lider tamamlardık.

Şimdi bunada üzülecek değiliz, şampiyon oyuncularımızın canı sağolsun, bu futbolu artık ligde onlardan bekliyoruz ki, muhakkak ligdede bunu yapacağız. 

Bu Maçın ilk devresinde sayısız pozisyonlardan, Trezeguet, Yusuf, Abdüş, Bakasetas ve Eren ile yararlanamadık, kaleye şutu bile olmayan rakibimizin karşısında kaleyi şuta tutmamıza rağmen devrede başkada gol olmayınca içeri 1-0 üstünlükle girdik. 

Trabzonspor Avrupa liginde oynadığı son iki maçtaki performansını ligdede sergilesin ben ondan razıyım sizde razı olun, çünkü süperligde bu futbolun önünde duracak takım yok. Özellikle dünya kupası arasından sonra, sakatlarında dönmesiyle ligin ikinci devresinde şampiyon gibi oynayıp hedefe ulaşacağımıza hiç şüphem yok. 

Ferencvaros maçına dair oyuncu performanslarını irdelediğimizde, özellikle Larsen, Abdülkadir, Hamsik, Siopis ve Bakasetas özel olarak resital sunuyorlar diyebilirim, çünkü ekstra işler yapıyor ve Trabzonspor’u şiir gibi oynatıyorlar. 

Maçın ikinci devresinde de Trabzonspor’un bariz üstünlüğü vardı, bu üstünlüğünü 80.dakikaya kadar sürdüren Trabzonspor, bu dakikadan sonra Monaco maçındanda gelen haberle ve oyuncu değişikliklerininde etkisiyle biraz oyundan düşünce Ferencvaros’un kalemize biraz daha gelmeye başladığını gördük. 

Ferencvaros’un bu çabası onlar adına golü getirmeyince Trabzon’dan eli boş ve grupta Monaco’ya avarajla liderliği teslim ederek ayrıldı. 

Trabzonspor’un lideri yenmesi, Monaco’nun da Kızılyıldız’ı mağlup etmesiyle bu akşamın skorları Trabzonspor’un bu grubu 9 puanla üçüncü tamamlayarak Avrupa’daki yoluna konferans liginde devam etmesi demek ki, Buda Avrupa arenasından geri kalmamak ve ülke puanı adına önem arzettiği gibi, takımın Avrupa tecrübesi edinmesi açısından da ayrı bir önem arzetmektedir. 

Trabzonspor bu gruptan çıkmalı mıydı, evet çıkmalıydı fakat, bazen istediğiniz yada arzu ettiğiniz şeyleri almak yada kazanmakta kazaya uğrayabiliyorsunuz, ama olsun dediğimiz gibi Avrupa’da devam etmekte önemli, bu anlamda Trabzonspor’un artık Konferansı var. 

(TÜRK FUTBOLUNDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber