İş yok, kriz var ve piyasalar can çekişiyor diyoruz ancak, işlerin açılması için hiç bir çabamızda yok!

Trabzon’un olmazsa olmaz turizm sektörü, kentimizin gelir kaynağının hatırı sayılı bir kısmını oluşturuyor. 
Ve bunu bile bile yinede bu konuda her hangi bir yatırım, yaptırım ve denetim söz konusu değil.

Kış ayı, yani piyasaların en durgun olduğu zaman diliminden çıkıyoruz, bayram hareketliliği bir çoğunuza can suyu oldu fakat, turizm esnafı olarak, transfer olsun, yada gezi programlarında, araçlarımız oldukça zor anlar yaşadı. 

Neden? Çünkü! 
Kış çıkışı genel bakım ve temizlikler bir çok beldede, yayla ve mezirelerde yapılmadığı için, bir kaç alanda geri dönmek zorunda kaldık.
11.04.2024 saat 13:00’da Demirkapı’da kara tutulduk ve 
12.04.2024 saat 14:30’da Sultan Murat yolundan kar nedeniyle geri dönmek zorunda kaldık.

Adam, Ürdün, Suudi Arabistan, Kuveyt, Dubai’den vb. ülkelerden  kalkmış gelmiş senin memleketine, bize göre hatırı sayılı bir para harcamış, gezmek ve eğlenmek istiyor fakat, 

Senin, devlet yetkilileri ve belediyeler henüz kış uykusundan uyanamadıkları için, yolları açacak elemanlarda, sanırım bu işgüzarlıktan kurumlarda pinekleme modunda olduğundan, turist yol kapalı diye gezemiyor. 

13.04.2024 günü kafilemin Ayder programı olmasına rağmen, 
ilk iki gün yaşadığı olumsuz tecrübelere sebep, Ayder programını iptal ettiklerini, gitmek istemediklerini, orada da sorun yaşama endişesiyle bu kararı aldıklarını söylediler.

Yani bu krizde olan yine, benim gibi ekonomik sıkıntı çekenlere oldu. 
İş kaybı yaşadım neden?
Görevini zamanında yapmayan kamu kurum ve kuruluşlarının işgüzarlığına sebep!

Şimdi buradan ısrarla ve haykırarak söylüyorum!

Uzun zamandır Uzungöl’de yapılan yol yapım ve bakım işlerinin henüz %50’sinin tamamlandığını, gölün sol tarafındaki yolun buna sebep kapalı olduğunu ve tahminen uzun bir zaman daha bu yol yapım işinin bitirilemeyeceğini, gördüm ve aklım bana bunu söylüyor. 

Peki, tahminen bir, bir buçuk ay sonra turizm açıldığında ve yoğunluk oluştuğunda, Uzungölde yapımı devam eden yol halen bugünkü durumdaysa, orada büyük sıkışmalar ve sorunlar meydana gelecektir.

Ekonomik kayıpların yanında, insanların sinir stresten kavgalara sebebiyet vereceğini, hatta çok büyük olayların bile olabileceğini ben şimdiden tahmin ediyorum ve buradan söylüyorum!

İnşallah akli selim yetkililer, Uzungöl’de yapılan bu çalışmaları hızlandırmak için gerekli girişimde bulunur ve doğabilecek sorunların şimdiden önüne geçerler. 

Buradan bir tespitimden bahsetmeden geçemeyeceğim!

Ben, ülke genelinde büyük şehir belediyesi olan illerde İl Özel İdareleri kapatılmadan önce,
Trabzon İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürüne sekiz yıl gibi bir süre, kiralık araçla şoförlük yaptım. 

Bu süre içerisinde kıştan yaza geçiş sürelerinde yol şube müdürlüğünün, Trabzon’un köy, mesire ve yayla yollarında nasıl bir çalışma yaptıklarını bizatihi gördüm ve yerinde yaşadım.

Baharın gelişiyle bahse konu yollardaki mevcut kar kürtlüklerini, kanal ve heyelan temizliklerini, nasıl hummalı bir şekilde çok kısa bir sürede temizleyip, yolları açtıklarını ben şahsen gördüm ve yaşadım.

Bu hizmeti özel idare döneminde yapabilen bu iş makineleri ve operatörleri ölmedi ya, belki bir kısmı emekli oldu.
Peki ne olduda o dönem yapılabilen bu işler, verilebilen bu hizmet şimdi yapılamıyor? 

Ben tahmin ediyorum neden yapılamadığını ve bu konuda da oldukça fikrimde var ama, artık bundan sonrası sarpa sarar diye düşünerek burada sinirime dokunan bu konuya nokta koyuyorum. 

Sonuç olarak krizde olan esnafın bir nebze nefes alacağı bayram tatili döneminde, turist geldi kapıya dayandı fakat yol yok diye gezemiyor!
Ve muhatabı olarak sıkıntısını bize yaşatıyor!
Bu ayıpta yetkililere yeter sanırım. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber