İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

10 Nisan 1845 Polis teşkilatımızın kuruluş tarihi.

Kuruluşundan bugüne geçen 178 yılda Polis teşkilatımızda her yönüyle güzel gelişmeler güzel çalışmalar olmuş.

Can ve mal güvenliğimizin teminatı olan Türk Polis teşkilatı gelişen teknolojiyi bütün çalışmalarında kullanıyor. Yarım asır öncesindeki imkânlarla hizmet yapan Polis teşkilatını da günümüzde hizmet yapanları da yakından biliriz.

Hizmette kalitenin yakalanması, vatandaşa daha güvenli ve hızlı hizmet için alet edevat yani teknik olarak donatılan Polisimiz eğitim bakımından da ön saflara geçti.

Polisin öncelikle tahsil seviyesi yükseldi. İyi hatırlarım benim akranlarımın bir önceki devresinde Ortaokul mezunlarından Polis memuru alınırken şimdi Üniversite mezunu polis oluyor. Ayrıca birçok eğitici aşamalardan geçmeleri de işin bir başka ayrıntısı.

Polis güvendir derken abartmıyorum.

Hepimiz kabul etmeliyiz ki şehirde mahallede her başımız sıkıştığında 155 alo Polis telefonunu muhakkak bir kez çevirdiğimiz olmuştur.

Polis teşkilatında gerek tahsil seviyesinin yükselmesi gerek teknik alet edevat, silah, mühimmat donanım ve en önemlisi bilgili dirayetli ve konulara vakıf amir memur ve Müdürlerin görevde olmaları vatandaş olarak avantajımızdır.

Rize ve ilçelerinde giriş ve çıkışlarda Polis tarafından güvenlik amaçlı konulan uygulama kontrol noktaları insanımızın güvenliği içindir. Bu kontrollerin son zamanlarda biraz seyrekleştiğini söylemek isterim.

Polis noktasından kimse korkmamalı. Bu çalışmaların sürdürülmesinden yanayım, devamı sağlanmalıdır.

Yazımın başında Polis güvendir derken inanın her polis kontrol noktası gördüğümde kendimi emniyette hisseder. Aracımla çok seyahat eden birisiyim. Rize dışına çıktığımda karayolundaki güvencem cefakâr Türk Polisidir.

10 Nisan 1845 de kurulan Emniyet teşkilatımız 178 yıldır bizim için görev başında.

Can mal güvenliğimiz için görevde olan Türk Polis Teşkilatının yeni yaş yılını kutluyor ve tebrik ederim.

Polis dosta güven düşmana korku salar. Güveni kontrol etmek isteyen istediği noktada veya makamda Polisimizin sıcak çayını içebilir.

Asayiş görevi kolay değil, bu süreçte görev başında çok şehitlerimiz olmuştur. Rize’de makamında Şehit verdiğimiz Altuğ Verdi Müdürüm başta olmak üzere bütün Şehitlerimizi Rahmetle minnetle anıyorum.

Rize’de insanımızın trafik, asayiş ve uyuşturucu ile mücadelede yaşanabilecek ortam için 24 saat ekibiyle görevde olan İl Emniyet Müdürümüz Sn. Nurettin Gökduman ve ekibine başarılar diliyorum.

Polis teşkilatımızın 178.yılını kutluyorum, iyi ki varsınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber