Türk milli futbol takımımız Avrupa Şampiyonasına lider olarak gitmeye hak kazandı. Milliler eleme gurubunda oynadığımız son maçta Galler ile 1-1 berabere kalarak, Hırvatistan’ın önünde 17 puanla şampiyonaya lider olarak gidiyor.

Lider Türkiye’nin milli takımımızın hocası Montella ve bizim uşakları tebrik ediyor,
Avrupa şampiyonasında başarılar diliyorum. 

Bir eleştiri yapmadan geçemeyeceğim, Uğurcan ve Altay’cılar maalesef yine sahnede!
Bu iki değerli kaleci kötü niyetli kıyasçılar yüzünden, uzun zamandır olmaları gereken seviyenin çok gerisinde kaldılar. 
Taraftarların bu saçma taraf savaşına artık son vermesi gerekiyor. 
Bu çocukların ikiside iyi kaleci, hemde şu an Türkiye’nin en iyi iki kalecisi. 

Şampiyona guruplarının belirleneceği kura çekimi öncesi, tahmini, yada olası rakiplerimiz konuşulurken, bir çok futbol severin ve hatta futbol yorumcusu ve gazetecilerin, kolay rakiplerin gelmesi adına temennilerde bulunmalarını çok saçma ve küçük düşünce olarak görüyorum. 

Halbuki, milli takımımızın kolay rakiplerle oynaması ve olası elenmesi durumunda bir çok tartışmanın ortaya çıkacağı ve olumlu giden havanın olumsuza döneceği gerçeğinden yolara çıkarak, bu maçların ise heyecanının az olacağı düşüncesindeyim.

Olası büyük rakiplerden, Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere gibi futbol ülkelerinin gurubunda olma şansımız olursa, ki inşallah, bu kez elensekte sıkıntı yaratmaz, ayrıca başarılı olursakta ki inşallah, çok kazanım elde ederiz.

Ayrıca Türk milli takımımız, yani bizim uşaklar her zaman zoru sevmiştir ve büyük rakiplerle oynamamız, konsantrasyon açısındanda en önemli avantajımız olacaktır ve çok keyifli maçlarla güzel bir turnuva izleyebiliriz umudundayım.

Türkiye adına taraflı kararlarıyla tartışılan hakem, bizim çok bilmiş yorumcularımızın diline pelesenk oldu. Hakkımız yendiğinde nasıl konuşuyorsak, rakibimizin hakkı yendiğindede konuşmalıyız diyerek, mütevazi mütevazi yorumlarda bulunuyorlar, hiç gerek yok.

Çünkü gerçekte, Hakem Türkiye’yi sevdiğinden değil, Hırvatistan’ın Avrupa şampiyonasında olmasını istediklerinden dolayı takdir haklarını Türkiye’den yana kullandı kanaatindeyim ve bana göre bu net yani! 

Halemin bu kararları bizi aldatmasın bilakis, bundan ders çıkarmalıyız, yoksa benzer pozisyonlarda şampiyonada bizi mahvederler. 

Ben şampiyonada başarılı olacağımıza inanıyorum. Mevcut oyuncu havuzumuzun geniş olduğunu ve çok kaliteli oyuncularımız olduğunu herkes biliyor. Almanya maçı ve Galler maçı akabinde, uzun süre milli maç yok. Muhakkak hazırlık maçları olacak ve bu maçlara, şu an olmayan oyuncular, Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu gibi bir çok isim daha eklenip, takımımıza güç katacaktır. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber