Şampiyonlar ligi önemli tabiki, ancak o maça daha bir kaç gün varken önündeki maça motive olamıyorsan bu aş tutmaz yavan olur, yani tadı tuzu olmaz, böyle oluncada neşen kaçar, neşen kaçarsa planların şaşar, o zaman o maça kitlenmişken bu maçı kaybedersen hedeflerin şaşar, hedeflerin şaşarsa sıkıntı başlar, sıkıntı başlarsa başa dönersin, başa dönersen geçmiş olsun. 

Antalyaspor maçına dönecek olursak, Trabzonspor maça iyi başlamadı, dolayısıyla Antalyaspor iyi oynadığı maçın ilk devresini 2-0 bitirmeye hazırlanırken son saniyede Trabzonspor’dan yeni transfer Bardhi’nin golü gelince Trabzonspor skoru 2-1 yaparak devreye girildi. 

Doğucan Haspolat genç oyuncu, belki çok faydalanacağız kendisinden ancak böyle bir maçta ilk 11 başlaması kendisine ağır geldi ve bu ağırlığı taşıyamadı, iyi işler yaptığı ilk devrede daha çok olumsuz işler yapınca, yediğimiz ilk golde bu olumsuz işlerden birinde geldi, akabinde Hugo gibi bir tecrübenin Timing hatası penaltı getirince maç bir anda Antalyaspor lehine 2-0 oldu.

Abdullah hoca yaptığı hatanın farkına varınca ilk devrenin bitimine 4 dakika kala, bu sürenin bile bitmesini bekleyemeden oyuncu değişikliğine giderek bir anlamda yaptığı hatayı telafi etmeye çalıştı, bunun meyvesini aldımı, kısmen aldı diyebiliriz, ilk devre sonu 2-0’la soyunma odasına gitmekle, 2-1 gitmek arasında çok fark var diye düşünüyorum. 

Bu farklada Trabzonspor ikinci devreye üstün başlayan taraftı, bu üstünlüğünü Bardhi’nin ikinci golüyle süsledi ve maçta eşitliği sağladı 2-2, bu skordan sonra Trabzonspor iyi oynamaya ve baskı kurmaya devam ederken yine pas hatası geldi ve bu hatayı Antalya affetmedi ve skoru 3-2 yaptı.

Trabzonspor beraberlik golünü ararken oldukça baskı kurdu fakat bu baskıyla savunmada açık verince 4.golü kalesinde gördü ve bu gol filmin kopmasını sağlarken Antalyaspor 5.golüde buldu ve maçı iyi oynadığı bu müsabakada çarpıcı bir skorla kazanmayı bildi. 

İlk golde Denswil’in pas hatası, ikinci golde Hugo’nun pozisyon hatası ve üçüncü golde Trezeguet’in pas hatası bu filmin fragmanı gibiydi ki, bu hatalardan sonra film kopmuştu zaten. Son üç maçta gol yemeyen Trabzonspor, bu maçta toptan hesabı kesti ve fazlasıyla golleri ağlarında gördü. 

Bu mağlubiyetin erken olması bence hayırlı oldu, kendi adımıza stresten kurtarmış olmakla, çok kişinin Trabzonspor’un mağlubiyetine kilitlenmiş olması ve bu mağlubiyetin erken gelmesi ile salya sümük bunu bekleyenlere gözünüz aydın olsun Trabzonspor mağlup oldu diyorum. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber