Trabzonspor Alanya deplasmanına gitti. Bu deplasmanın ardından iki hafta üst üste içerde oynayacağız fakat, Alanyaspor maçını almalısınız ki, o iki haftanın bir anlam ve değeri olsun. 

Bu düşünceyle Trabzonspor maça çok iyi başladı ve iyi oynadı. 
Bir büyük takım sahada ne yapması gerekiyorsa Trabzonspor işte tam olarak bunları yaptı. 
Fakat oynadığımız oyunun adı futbol!

Futbol hata ve şansla akraba  olduğu için, ne kadar hazır olsanızda, ne kadar baskılı ve atak oynasanızda, ne kadar topa sahip olsanızda, o topu kale direkleri içerisine atamadığında sana prim vermiyorlar. 

Kaldıki bunu rakibin, sen ne kadar iyi oynarsan oyna, iki kez kalene gelip ve ikisindede senin adına talihsiz denecek pozisyonda yaptımı, bu gol oluyor ve primi var, primi galibiyet ve puanlar oluyor. 

Maçın 8.dakikasında, Alanyaspor Oğuz Aydın’la gölü buldu 1-0 öne geçti. Kaleye atılan şutu Uğurcan kurtarınca, seken top Uğur Aydının önüne düştü ve tekrar şut atınca, kaleciye değen top ondan sekip, çizgi üzerindeki Eren’in altından gol oluyor. Yani gol olacak ya sen ne yaparsan yap olacak.

Maçın 38.dakikasındaysa, kendine yapılan faülü kullanan Uğurcan, üç metre yanındaki Denswil’e topu yuvarlayınca, başta dediğim ruh girdi devreye!

Trabzonspor, Uğurcan ve Denswil’in kısmet bağlanması denebilecek bir an sonucu, Alanyaspor’da ilk golü atan Uğur Aydın’ın ise şans tılsımı üzerindeydi diyebilirim.
Topun kendine atıldığını görmeyen Denswil’in yanından top, lıngır lıngır yuvarlanarak, Uğur Aydına gitti ve beni gol yap dedi, oda affetmedi ve topu boş kaleye yolladı, maç 2-0 Alanyaspor lehine oldu. 

Bu Uğurcan hediyeli ikinci gol doğal olarak takımda moral bozukluğuna sebebiyet verdi. Akabinde Trabzonspor ne kadar arasada maalesef ilk devre gol bulamadı. 

Alanyaspor doğal olarak Trabzonspor’dan çok daha şiddetle galibiyet ve puana ihtiyacı olduğundan, daha dikkatli ve daha kontrollü oynayarak bulduğu pozisyonları değerlendirdi diyebiliriz haklarını yemeyelim.

Ancak Trabzonspor ilk yarı baskılı oynamasına rağmen yediği bu iki gol gösterdi ki, zaten etkisiz forvetin var, kısaca forvetsiz oynuyorsun, böyle olunca da rakip orta alanda sana baskı kurup, çok hızlı ve çok rahat bu alanı geçebiliyor.

İlk devrede bu sıkıntıyı gören Abdullah Hoca’nın, oyuna stoper Orjin bir oyuncu alarak, Mendy’i orta alana çekip orta alanı güçlendirmesi gerekiyor. 

Zaten bu oyuncunun orta alanda daha etkili olduğunu, takımı daha iyi yönlendirdiğini ve rakip defansın arkasına sarkan toplar atabildiğini biliyoruz. Ama bunu sadece biz söylüyoruz biz işitiyoruz. Hoca inatla oyuncuyu stoper de oynatıyor. Ikinci devreye yine aynı kadroyla aynı düzende çıktı.

Daha sonra Pepe’yi oyun alan hoca orta alandan Umut Güneş’i dışarıya alarak Bardhi’yi orta alana çekti. 
Hocam herhalde Trabzon camiasında Fatih Tekke hayranlarına bir güzelleme yapıyor fakat, bilmiyor ki Fatih Tekke’ciler gördünüz mü bak Fatih hoca Abdullah Avcı‘yı yendi diyecekler.

Dakikalar ilerledikçe Alanyaspor skor avantajnı da elinde bulundurduğu için, oldukça defansif oynamaya ve skoru korumaya meylettiler ki, bunda şaşıracak da bir şey yok doğal olarak skoru korumak isteyeceklerdir. 

Beşiktaş’la ligi üçüncü bitirmek için yarış halinde olan Trabzonspor, sanki dersiniz ısrarla üçüncü olmak istemiyorum der gibi, Beşiktaş’ın her puan kaybettiği maçın ardından Trabzonspor’da puan kaybetti. Bu maça dair benim canımı sıkan sadece bu konudur.

Dört hafta üstüste mağlup olan Trabzonspor, bu kötü gidişin ardından üç haftalık bir galibiyet serisi yakalamıştı. Belli ki bu durum takıma rahatlama verdi ve dördüncü galibiyet alırsa ayıp olur diye mağlup oldu.

Doğal olarak gol için bastıran Trabzonspor, zaman zaman Alanyaspor‘un kontra ataklarına maruz kaldığı anlardan birinde, ceza sahası içerisine yapılan ortaya dokunan Alanyaspor’lu oyuncunun şutu, yine ve maalesef yine Uğurcandan dönünce bu dönen topu Efecan golle sonuçlandırdı. 3-0 

Zaten Uğurcan’ın ikinci gol‘deki amatörce hareketi, amatörce diyorum çünkü bu düzeyde bir oyuncunun böyle bir hata yapma lüksü yok, hatta bu hatayı birinci amatör kümede bile görmek zor bu nedenle Uğurcan konsantrasyonunu tamamen kaybettiğinden dolayı, her gelen top tehlike yaratmaya başladı.

Maçın sonuna eklenen altı ilave dakikanın son on saniyesinde, şeref sayımızı kaydeden Pepe’yede teşekkür ediyoruz. 3-1 

Neyse çok iyi başladın ve iyi oynadın maçın ilerleyen takımlarında aciz duruma düşmek, Üç gol yemek, bu golleri bir de oyuncularının bariz hatalarından yemek insanı üzmüyor desek yalan demiş oluruz.

Fakat Trabzonspor’un bu mağlubiyeti çokta dert edilecek üzülecek, kahredecek bir yanı yok, rakibimizin hocası efsane gol kralı oyuncumuz Fatih Tekke olduğundan dolayı, herhalde bir çok kişi tarafından eleştiri bile yapılmayacak, hele ki Fatih Tekkeciler tarafından hiç eleştiri yapılmayacak diye düşünüyorum

Sonuç olarak Trabzonspor bu mağlubiyetle ligteki üçüncülük konumunu, kaybetmemiş korumuş olmasına binaen, üç puanın da üç gol atan Tekke’nin takımına verilmesi nedeniyle, üç puan tekkenin diyerek, 

yanlış anlaşılmasın, bu tekke, halvete girilen tekkelerden değil, bu bizim efsane oyuncumuz Fatih Tekke’dir, başka bir şey aramayın altında. Futbolda bunlar var, olur böyle şeyler diğer haftayı kapatıyoruz.

Ancak bu taraftar, önümüzdeki iki hafta sonu içeride oynayacağımız önce Fatih Karagümrük maçını, ardından Fenerbahçe maçını galibiyetle bitirmenizi, bu iki maçtan alınacak olan altı puanın her şeyi değiştireceğini bilmenizi istiyor, bilesiniz. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber