İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

UEFA son yaptığı toplantısında FB hakkında verdiği 3 maçlık deplasmanda seyirci yasağında cezada indirime giderken seyircinin kırdığı 15 sandalyeyi unutmayarak FB kulübünden ödemesini istedi.

7 Mart’ta Avrupa Konferans Liginde karşılaştığı Sarı lacivert seyircinin Union Saint Gilloie ile oynadığı maçta ‘’sahaya nesne fırlatılması, havai fişek yakılması, zarar veren eylemler ve kalabalığın rahatsız edilmesi’’ gerekçesiyle UEFA Denetim, Etik ve Disiplin Kurulu 80 bin Euro para cezası ve 3 deplasman maçına seyirciye men cezası vermişti.

Tribündeki 15 sandalyeyi kırdığı gerekçesiyle ödemesi için Fenerbahçe Spor Kulübüne 30 günlük süre vermiş.

Türkiye’de son zamanlarda sahalarımızda bundan çok daha vahim olaylar oluyor, seyirciler sahayı basar, soyunma odaları, lavabolar kırılır imha edilir. Kulüp başkanı hakem döver bizimkiler nasıl uygulama yapar merak ettim doğrusu.

UEFA ve Türkiye’de verilen cezalar kıyaslanırsa belki bizde bu kadar aşırı olaylar devam etmez.

---------

Gazetecilik tehlikeli meslek mi

Namusunu, onurunu, halkın haber alma hakkını her şeyden önemli bilen tarafsız gazeteciler sürekli tehdit ediliyor. Sonunda ya hapse atılıyor ya şiddete maruz kalıyorlar.

Bu konu muhalif gazeteciler için geçerli, iktidar yandaşı veya pohpohlayıcıları için böyle bir endişe yok.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA)’’Türkiye’de Gazetecilik ‘’Güvende hissetmiyorum ‘’isimli raporun sonuçlarını açıkladı. Anket 13 büyük kentte 57 gazeteci ile yapılmış. Rapordaki verilere göre 57 gazetecinin 46’sının son 5 yıl içinde ya fiziksel saldırıya ya da tehdide maruz kaldığı ortaya çıkmış.

47 Gazeteci’’ Kişisel güvenliğim konusunda kaygılıyım’’ diyor.

Velhasıl, ülkemizde gazetecilik düzgün gazeteciler için tehlikeli meslek haline geldi!

----------

Parlayan yıldız-Türk Bayrağı

FB’nin dünya çapında Bosnalı yıldızı Dzeko: Avrupalılar bize Müslümanız diye Türk derlerdi. Bosna’da kim Müslümansa Türk’tü. Türkiye’yi çok seviyorum’’diyerek Yunanistan’da oynanan maçta Ayyıldız’lı Bayrağımızı öpmesi takdire şayandır.

Tebrikler kardeş ülke Bosna vatandaşı Türk dostu Dzeko.Türkiyede bunun için çok seviliyorsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber