İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Memleket sevdası olan insanların bir ideali olur.

Bu idealler STK veya siyasi partilerde yer bulursa genişler büyür.

Çığ gibi büyüyen bu ideolojilerden birisi olan Ülkücülük ve Ülkücüler hepinizin bildiği gibi 12 Eylül askeri darbesinin diktatörlüğünde tarihte görülmeyen bir kıyımla karşı karşıya kalmıştı.

980 öncesi dönemde çığ gibi büyüyen gelişen Türk dünyası sevdalısı gençlik ‘’bizim çocuklar darbe yaptı’’ diyen cinsler tarafından öylesine tırpanlandı ki her ne hikmetse üzerinden kırk yıl geçti halen toparlanamadı.

Kader birliği yapmış dönemin gençlerini önceki gün Çayeli’nde cami avlusunda ağarmış saçlarıyla kardeş dedikleri dönemin Ülkücüleriyle candan kucaklaşması doğrusu hoşuma gitti.

MHP de siyaset, Türk Ocaklarında yönetimde, İl Genel Meclis Üyeliği yapan ÇAYKUR emeklisi rahmetli Ahmet Rıza Dereci’nin sağlığında göremediği Ülkücülerin kucaklaşmasına bizler şahit olduk.

Merhumun cenazesinde kimler yoktu ki.80 öncesinin idealist memleket sevdalısı Ülkücülerinin tamamı oradaydı dersem abartmış olmam. Yüzlerce tanıdık sima gördüm. İsimlere takılmayacağım zira birçoğunu bende gıyaben tanıyordum orada kucaklaştım. Hepsi saygıdeğer ve birçoğu kariyer sahibi, işadamı olmuş isimlerdi.

Cenazede 1999-2004 yılları arasında Rize İl Genel Meclisinde birlikte görev yaptığım Çayeli Encümeni Hasan Şuşoğlu ve Kalkandere Encümeni Hasan Kansızoğlu İl Özle İdare çalışanlarından çok eski dostum Mustafa Gençaslan ile buluştuk.

ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcılarından Zeki Karaoğlu ve Turgay Turna ile birlikte birçok Çay Fabrikası Müdürü ve ÇAYKUR emeklisinin mesai arkadaşlığı yaptıkları Ahmet Rıza Dereci’ye karşı son vazifelerini yapmaları kadirşinaslık örneğiydi.

Türk Ocakları Rize Şube Başkanı Turan Aslan Mercan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, Rize İl Tarım Müdürü Murat Genç, Rize Muhtarlar Federasyonu eski Başkanı Mustafa Erbaş katıldı.

Rize siyasetçilerinin birçoğu da oradaydı. AKP İl Başkanı Hikmet Ayar, MHP li Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, AKP’li Pazar Belediye Başkanı

Ahmet Basa, MHP İl Başkan Yardımcısı Sadık Kandemir, Çayeli MHP İlçe Başkanı Ahmet Aliağaoğlu, Pazar MHP eski İlçe Başkanı Ziya Üstbaş, Çayeli Ülkü Ocakları Başkanı Onur Salih, emekli Eğitimciler Seyfullah Fırat, Mevlut Sancaktutan, Mustafa Yılmaz, Yaşar Engin, Salih Sarı, Ayhan Birben, Yahya köse, Hasan Uzun görebildiklerimdi.

Merhum büyüğümüz Ahmet Rıza Dereci’ye Rabbim Rahmet eylesin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber