Geçmişi iyi bilmek ve geçmişte olanlardan ders almak ve ders alarak, geleceği doğru pilanlamak ve gereken tedbirleri almak, zalimi ve zulmünü unutmamak, 

             Kısaca dostu ve düşmanı iyi tanımak VE KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARMAK için,

             Dahilde ve hariçte hiç unutmamamız ve unutturmamamız, en azından her birinin yıldönümlerinde gündeme taşımak, GÜNDEMDE TUTMAK   ve sürekli canlılığını korumamız  gereken önemli hadiseleri hep beraber hatırlayıp, sıralayalım:

             Dahilde:

             27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980 ve akıl tutulması uyuz 28 Şubat 1997 DARBELERİNİ, dahili ve harici pilanlayıcılarını ve  destekçilerini, direkt veya dolaylı olarak katkıda bulunanları, görünmeyen ve gösterilmeyen dahili ve harici ortaklarını, sebep ve sonuçlarını.

             Sivas olaylarını, 2 Temmuz 1993 Madımak ve 5 Temmuz 1993 Başbağlar katliamlarını, arkasındaki dahili ve harici güçleri, esas failleri, azmettiricileri.

             15 TEMMUZ darbesini, iç ve dış mimarlarını, ardındaki sis perdesini,muammalı ve muvazaalı yönlerini, sebep olanları, görünmeyen ve gösterilmeyen iç ve dış destekçilerini.

             Merhum MUHSİN YAZICIOĞLU’nun  helikopter kazasını, ardındaki sis perdesini, katlini, faillerini.  24 Ocak 1993 Uğur Mumcu suikastini ve tüm faili meçhulleri.

             Merhum SİNAN ATEŞ’in katledilmesini, faillerini ve azmettiricilerini. Merhum Bakan ADNAN KAHVECİ ve Vali RECEP YAZICIOĞLU’nun muammalı ve muvazaalı tırafik kazalarını.

             Yıllardır can alan vahşi TERÖRÜ, cani şebekesini, arkasındaki güçleri, içerdeki bağlantılarını, sebep ve sonuçlarını.

              Müslüman, milliyetçi, yerli, milli, halktan yana, emperyalizme ve ziyonizme karşı  görünüp, başka işler yapanları. Yalan, algı, dezenformasyon, saptırma, abartma, karartma, kutuplaştırma, kamplaştırma, düşmanlaştırma, ve bölücü siyasetçileri.

              Eğitimle, tv, gazete, sinema, tiyatro, dizi ve tüm iletişim araçları ile toplumu ifsat edenleri, yerli, milli ve İslami değerleri, dinimizi, dilimizi ve kültürümüzü yozlaştıranları.

             Hariçte:

             1.Dünya Savaşı ile Batılı “TEK DİŞİ CANAVARLARIN” ve hususen İNGİLİZLERİN  Osmanlı Devleti’ ne yaptıkları mezalimi, KOCA DEVLETİ NASIL YIKTIKLARINI, işledikleri cinayetleri, Osmanlı coğrafyasındaki tüm Müslümanlara uyguladıkları soykırımları.

             Ermeni ve  Yonan’ın bize yaptığı mezalim ve soykırımları..

             Ermenilerin KARABAĞ’da uyguladıkları işgal, mezalim ve soykırımı.

             Rum paryaların KIBRIS’ta TÜRKLERE yaptıkları zulmü ve şanlı BARIŞ HAREKATIMIZI.

             ZİYONİST İZRAEL terör şebekesinin FİLİSTİN’i işgalini, 70 küsur yıldan beri orada yaptığı mezalim ve soykırımları, yıllardır GAZZE’de yaptıkları bombardıman ve katliamları, ilk kıblemiz  KUDÜS’ümüzü  işgal ve başkent yapmalarını ve bunlara sürekli destek veren en büyük ziyonist Amerikan yönetimlerini. Sadra ve Şatilla kasabı Ariel Şaron’u ve tüm ziyonist izrail işgal ve cani şebeke devleti yöneticilerinin katliamlarını,

             D. TÜRKİSTAN’da dindaş ve soydaşlarımız Uygur Türklerine, VAHŞİ VE BARBAR, totaliter Çin yönetimi tarafından uygulanan, tarihin en acımasız, insanlık dışı mezalimini, D. Türkistan’ı işgalini ve uyguladığı bir çeşit jenosidi /soykırımı.

            Sırpların 1992 yılında  BOSNA’ da başlattıkları işgal ve katliam savaşını, Srebrenitsa  katliam ve soykırımını. Batı’nın ve BM’lerin soykırımdaki dahlini.

            Sırpların 15 Ocak 1999’da KOSOVA’da yaptıkları katliamı.

            1994-1996 Yılları arasında yaşanan ÇEÇENİSTAN savaşını, Rusların oradaki mezalimini. Çeçenistan’ın kahraman şehitlerini.

            Amerika’nın, 11 Eylül 2001’de ki İkiz Kule saldırısından sonra  AFGANİSTAN işgalini, orada yıllarca sürdürdüğü katliam ve mezalimleri.

            AMERİKAN yönetiminin 19-20 Mart 2003’de uydurduğu yalanlarla IRAK İŞGALİNİ ve S. Hüseyin’in idamını, Amerika’nın orada uyguladığı mezalim ve soykırımı, iki milyon Iraklı Müslümanın katlini, mezhep savaşı çıkararak Iraklı Müslümanları birbirine kırdırmasını, Irak’ı yerle yeksan etmesini, tarih ve tabiatını yok etmesini, tüm zenginliklerini gasbını, binlerce kadına tecavüzünü, Ebu Gureyb hapishanesinde yaptıkları işkenceleri, Iraklı kadınların feryatlarını, Irak’ı bölüp parçalamasını , orada bir uydu devlet kurmasını.

               Emperyalist ve ziyonistlerin 2011 yılında SURİYE’de başlattıkları iç savaşı, Suriye’yi parçalamalarını, Amerika’nın orada ikinci uydu şebeke devleti kurmasını, yüzbinlerce Müslümanın katlini, göçünü, denizlerde boğulmasını, ülkemize mülteci göçünü ve sorununu, bu savaşta dahili ve harici dahli olanları. Suriye’de isyan ve kalkışmanın yanlış olduğunu, kardeşi kardeşe kırdıracağını söyleyip, doğru bir yol takip edip, kürsüde vaaz ederken katledilen ve şehit edilen  büyük alim  Ramazan El-BUTİ’yi

             Emperyal canilerce 15 Şubat 2011’de başlatılan Libya iç savaşını, Kaddafi’nin katlini, müreffeh Libya’nın yerle yeksan edilişini, yüzbinlerce insanın katlini, ülkenin bölünmesini.

             Yine emperyalistlerin istek ve desteği ile 2014’den beri sürdürülen YEMEN iç savaşını, savaş, açlık, kıtlık ve hastalıktan yüzbinlerce Yemenli Müslümanın ölümünü, bunda dahli olan yerli ve yabancı ülke yöneticilerini.

            İran Şahı Pehlevi’nin hayat ve akıbetini, İran İslam İnkılabını, Amerika’nın orada işlediği cinayetleri, 40 küsur yıldır ambargosunu, Kasım Süleymani ve daha nicelerini katlini, Amerikan oyunu ile çıkarılan İran-Irak savaşını, katledilen iki milyon insanı.

            18 Mart 2014’de Rusların kadim Müslüman Türk yurdu KIRIM’ı ilhakını. 18 Mayıs 1944’de Stalin’in başlattığı  Kırım sürgün ve  soykırımını. Stali’nin tüm kafkas Müslümanlarına uyguladığı sürgün ve soykırımı. 21 Mayıs 1864 ve 1867 Müslüman Çerkez ve Abhaz  kardeşlerimize uygulanan sürgün ve soykırımı.

         2016 Yılında yaşanan ARAKAN katliam ve soykırımını.Hindistan’ın KEŞMİR işgali ve yıllardır Hind Müslümanlarına yaptıkları zulümleri.

         Afrika’nın birçok Müslüman devletini Batılı emperyalistlerin işgal ve sömürmesini, orada işledikleri mezalimleri. Başta Cezayir olmak üzere Afrika’da işledikleri soykırımları.

         Mısır’da MUMAMMET MURSİ’ye yapılan vahşi darbeyi, Mursi’nin cezaevinde katledilmesini, Müslüman Kardeşlere yapılan mezalimleri, zalim SİSİ’nin mezalimlerini, dahili ve harici destekçi ve yardımcılarını. Mısır’da yaşananların bölgemizdeki kukla öncülerini.

         Hepsinden önemlisi, bütün bu mezalimlerde Amerika ve emperyalist Batı’nın yanında olan, onlara yardım ve yataklık eden, iktidarda kalmak ve onlara yaranmak için cinayetlere ortak olan, veballerini üstlenen Müslüman ülke yöneticilerini.

         Şüphesiz bunlara dahilde ve hariçte birçok önemli olay daha eklenebilir.

          Bütün bu mezalimleri yapanları, direkt ya da dolaylı katkı ve desteği olanları UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

          Unutturmamak için elimizden geleni yapmalıyız. Fert fert halk olarak ve hususen STÖ olarak bunların peşini bırakmamamız, STÖ olmanın gereğini yapmamız, insan ve hele hele Müslüman olmanın gereği için cüzi irademizi sonuna kadar kullanmalıyız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber