banner240
banner237
banner238

Beklendiği gibi Trabzonspor baskılı ve top kontrolü elinde oyuna başladı. Trabzonspor’da hoca kadro süprizi ile sahaya çıktı, Hugo’nun yerine Denswil’i Trezeguet’in yerine ise Djaniny ile onbiri belirlerken, Bakasetas’ı yedekte tuttu. 

Maçın ilk devresinde Trabzonspor oldukça etkili oldu, pozisyonlar buldu, bariz gollerde kaçırdı fakat, azda olsa Kopenhag’ın araya oynadığı toplarda Trabzonspor defansı rakiplerini kaçırınca rakibin pozisyonlarıda vardı ama etkili olamadılar.

Trabzonspor taraftarının alkışı hakkettiğini bu arada belirtmek istiyorum. Stadı Full dolduran taraftarımız, organize olmakta ve takıma tam destek olmaktada örnek ve çok güzel görüntüler ortaya koydular. Hani deriz ya onikinci adam diye, Trabzonspor taraftarı onikinci adam olayında level atlamış, gerçekten takımı aldı sırtına taşıdı, hücumuda defansıda takımla beraber yaptılar diyebiliriz. 

Trabzonspor’un bu destekle ortaya koyduğu yürek ve olumlu futbola rağmen ilk devre gol olmayınca devreye 0-0 beraberlikle gidildi.

Maçın ikinci devresi Kopenhag’ın üstünlüğü ile başladı fakat kısa sürede Trabzonspor tekrar oyun ve topa sahip olma üstünlüğünü eline aldı, fakat her şeyi deneyen Trabzonspor, maalesef beklenen golü bulamadı. Oyuncu değişiklikleri oyunda ekstra bir üstünlük getirmedi.

İlk maçta üstünlüğü eline alan Kopenhag bu üstünlüğünü korumayı başararak şampiyonlar ligine gitmeyi hakeden taraf oldu. Bu iki ayaklı ön elemede, Trabzonspor’un muhakkak hataları vardı ancak, yıkıp dökecek ve moralimizi bozmayı bir geceden öteye geçirecek değiliz, geçirmemeliyizde.

Tabiki şampiyonlar ligine katılmak, katılım payı olan 15 milyon Euro’yu kasaya koymak isterdik, fakat elenme tesellisi olarak 5 milyon euro’luk bir geliri ve UEFA’ya katılım ücreti olarakta 3,5 milyon euro’luk bir geliri kasaya koyacağız ki, Buda küçümsenecek bir rakam değil hani, ayrıca takımımız yoluna UEFA Avrupa liginde mücadele etmeye devam edecek.

Ben bu arada ülke puanlarını yiyip tüketen takımlara lanet ediyorum. Trabzonspor Avrupa arenasında topladığı puanlara karşın, şampiyonlar ligine direk katılıp, 0 gol 0 puanla ülke puanlarını tüketen torpilli şampiyonlara gerçekten lanet ediyorum, çünkü bugün onların enkazının ceremesi olarak ön eleme maçları oynadık ve daha sezon başı olduğu İçin, direk katılmamız gereken şampiyonlar ligi gruplarına, puanlarımızı tüketen tırpilli şampiyonlar yüzünden maalesef kalmayı başaramadık.

Olan oldu oturup ağlayacak değiliz, kırıp döküp moral bozacakta değiliz, Bu takım bizim, bu oyuncular bizim ve önümüzdeki hafta sonu Galatasaray ile lig mücadelemiz var ve bu maçı almalıyız, çünkü bu yılda şampiyon olmalıyız olacağızda inşallah. Bu nedenle takımda taraftarda moral bozukluğunu, üzüntüsünü bir geceden öteye geçirmemeli. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber