İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Kemal Çeber Valinin Gaziantep’e atanmasıyla bir aydan fazla Valisiz kalan Rize’ye atanan Vali İhsan Selim Baydaş bugün(16 Ağustos 2023) Rize’ye gelerek göreve başladı.

İlk kez Valilik görevine atanan İhsan Selim Baydaş Rize’nin yabancısı değil.9 yıl kadar önce Güneysu İlçesinin Kaymakamıydı.

Valinin gelişiyle ilgili dana önce mesajlar atılmış ve Valilik önünde karşılama yapılacağı belirtildiği için bütün görevli ve STK temsilcileri Valilik önündeydi.

Karşılama sonrası Valilik girişinde Gazetecilere açıklamada bulunan Vali Baydaş’ın bazı önemli konulardan bahsetmesi Rize’ye hazırlıklı geldiğinin belirtisiydi.

Valinin 2017 yılından bu yana enkaz gibi kalan Şehir hastanesinden bahsetmesi yerineydi.

Rize’den Doğuya açılan Ovit Yolunun önemli ayağı İyidere Lojistik Liman konusundaki çalışmalardan bilgi vermesi ve takip edeceğini söylemesinden memnun kaldık.

Organize Sanayi Bölgesi ve diğer konular hakkında bilgi sahibi olması inşallah konuları hızlandırmada etkili olur.

Sık sık söylenir ama hiçbir olumlu gelişmenin olmadığı kış turizmi konusunda umarım güzel gelişmelere sahiplik eder. Ovit dağı 2008 yılında Turizm Bakanlığı tarafından Kış Sporları turizm merkezi ilan edilmişti ama bugüne kadar yapılan koskoca bir sıfır.

Sn. Valinin yarım kalan, devam eden yatırım ve çalışmalar konusundaki konuşması yerinde ve destekliyoruz Gazeteci olarak takipte edeceğiz.

Kültür ve Turizm alanındaki faaliyetlere özel ilgi göstereceğinden bahseden Valimiz üretim, istihdam ve tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesinde takipçi olacağını belirtmesi ayrı bir müjdeli haber.

Valimizin konuşmasında Emniyet ve asayiş konusuna hiç yer ayırmaması dikkatimizi çekti.

Son zamanlarda Rize merkezde hiçte alışık olmadığımız kanunsuzluklara şahit olduk. Güpegündüz ve akşamları cadde ortasında cinayetleri umutsuzca haberleştirdik. Rize’de çok arttığı yapılan operasyonlarda da ortaya çıkan uyuşturucu ve de en çok hap kullanımı, satımı konusunda ne gibi önlemler

alınacağından hiç bahsetmemesini konuya henüz hâkim olmadığının belirtisi olarak kabul ediyorum.

Valim Rize’ye hoş geldiniz, Rize’nin yabancısı değilsiniz.

İlimizin gözüken en büyük meselesinden birisi gençlerde hayli yoğun olan uyuşturucu kullanımı ile çok etkili mücadele edilmesinden başka isteğimiz yoktur. Bu konu üzerinde yetkilileri yoğunlaştırmanız yeterli olur kanaatindeyim.

Tekrar Rize’ye hoş geldiniz hayırlı olsun diyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber