banner240
banner237
banner238

Varoluşsal oyunun öteki adı aşktır.

Varoluşsal aşkı derinlemesine inceledik. Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk, çok etkileyici bilgiler edindik bunları sizlerle paylaşıyorum.

'' Aşk varoluşsal bir olgudur ve varoluşta ticaret diye bir şey yoktur. Çiçekler güzel kokularını etrafa yayar, ağaçlar yararlı meyvelerini sunar, kuşlar şarkı söyler, güneş her gün doğar vb. bütün doğal güzelliklerden insan istediği kadar yararlanabilir. İşte varoluşsal aşk da bunun gibidir. İnsan aşkı karşılığında hiçbir şey istemez ve hiçbir şey beklemez duruma gelir. Aşkın büyümesi için vermek ama karşılığında hiçbir şey talep etmemek gerekir. Zira aşk doğal olarak, kendi başına gelir ve o geldiğinde sadece beklentisizce vermekle ilgilenir. Varoluşsal aşk içindeki birey, verebildiği için şükreder çünkü verebilmek için alan biri olmalıdır.

Öte yandan günümüzde insanlar almaya o kadar alışmışlar ki vermekte zorlanıyorlar. Alma alışkanlığı verme konusundaki en büyük engeldir. Kişi vermek istediğinde, koşıllandırılmış bünyesi ona karşı çıkar ve benliğine savaş açar. Bu durumda varoluşsal aşkı hissetmek isteyen birey pes etmemelidir. Vermeye devam etmelidir. Çünkü insan varoluşsal aşk akışının dışında kalınca gerçekten sevemez.

İnsan tüm bunları gözlemlemeli, farkına varmalı ve varoluşsal aşk yolunda da farkındalıkla yürümelidir. Eğer her nefes alış verişte derin bir farkındalık geliştirilirse insan kendinin nefes alıp vermediğinin, varoluşun onun yerine nefes alıp verdiğinin farkına varır. Birey değil varoluş onun aracılığıyla eylemde bulunur. Ve tıpkı bunun gibi aşık oluncada kişi değil, varoluş onun aracılığı ile aşık olur. Varoluş onun içinden aşk olarak akar, aşk şeklinde hareket eder. Âşık olan birey değil, aşık olan varoluştur, insan sadece varoluşun aşk oyununa katılmış olur. Çünkü bilmek gerekir ki insan icracı değildir, sadece varoluşsal icranın bir katılımcısıdır. Varoluşsal oyuna katılırsanız aşkı yaşamaya başlarsınız, çünkü varoluşsal oyunun öteki adı aşktır.''

Değişim Uzmanı

Şirvan Yücel

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber