İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Hizmet yapmak güzel.

Her hizmetinde ömür gibi bir nihayeti var.

Hiç kimse oturduğu koltuklarda ölümsüz değildir. Derler ya Dünya Sultan Süleyman’a kalmadı sana mı kalacak.

Önemli olan vazife başındayken adil, doğru ve gereken hizmeti yapmaktır.

Vefa denince aklıma geldi.

40.ölüm yılında Rize Kalesinde Ekrem Orhon Başkan için Belediye tarafından düzenlenen anma programına her yıl olduğu gibi bu yılda katıldım.

Şunu belirteyim Kale Camii etrafında bizimde aile mezarlığımız var annem, babam, kardeşim ve yakın akrabalarımın kabirleri orada bu vesile ile Kaleye uzak birisi değilim.

Koca Reise vefa gösterilerek anma programı yapılırken orada vefasızlık olarak nitelediğim bir görüntü tanınmadığı için herkesin gözünden kaçtı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan hemşerimiz Çayelili Ahmet Şark hoca oradaydı ama kimse tanımadığı için ne protokol yerine davet edildi ne ismi anons edildi ne de kimse (benden başka) hoş geldin dedi.

Gazeteci tarihin canlı tanığıdır derler boşuna değil, Ahmet Şark hocayı 970 li yıllarda İkizdere Kur’an Kursunda ki hocalığından bu yana tanırım.

Vefasızlık buna derim.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığından emekli yani Diyanetin 2.adamı orada İl Müftüsü de orada olduğu halde kimsenin tanımaması hoş geldin dememesi vefasızlıktır.

---------------

Yerel seçime doğru

Tüm yurtta olduğu gibi Rize de de Yerel seçim konuşulmaya başlandı.

Rize merkez ve ilçelerde kimler aday olacak, mevcut Başkanların hangisi veya kaçı koltuğunu koruyacak çok konuşuluyor.

Partilere şimdiden aday müracaat süreci başlamadı ama kulis çalışmaları hemen her gün devam ediyor.

Belediye Başkanı olacak adaylarda dürüstlük ve çalışkanlık ana kıstas olarak hemen her platformda söyleniyor. Bu tip aday olmalı diyor vatandaş. Öncelikle dürüst, güvenilir ve insana yakın ama güven verici olmalı.

Merkezde bu süreçte yaptığı başarılı çalışmalar ile hiç kimse parti ayrımı yapmadan Rahmi Metin’in şahsına güvenerek OY veririm diyor. Bazı adaylar var arkasında ya partisi ya Erdoğan var diye seçilmiş veya seçilecek.

Bu notada Rahmi Metin partisi bir yana merkezdeki büyük bir çoğunluğun sesi olmuş ve partisinden karşısında aday çıkılmamalı diyerek güven vermiş bir isimdir.

İlçelerde Fındıklı Başkanı insanı ilişkilerini sıcak tutan sıra dışı bir başkan olarak seçilme şansını muhafaza ediyor, zira insancıl çalışmaları ile önceki Başkanları unutturmuş durumda. Ardeşen’de her dönemde birçok aday ortaya çıkar. Nüfusu itibariyle Rize’nin en kalabalık ilçelerinden birisi, iktidar avantajı elbette var ve olacak ama ekonomik durum herkesin belini bükmüş, Mevcut Başkan aday gösterilirse şansı ne olur Ardeşen seçmeni sonucu belirleyecek.

Geçen günlerde AKP İl Başkanının basın toplantısındaydım, bir tek Pazar Belediye Başkanı için sitemde bulunuldu. Pazarlı Gazeteci arkadaşlar bile Pazar Başkanının başarılı olmadığını caddelerde otlar büyüdüğünü söyleyince kalabalık sülalesinin sayesinde aday gösterildiğinde yeniden seçilebileceğini söylerken seçildiğinde kaybedenin Pazar olacağını da açıkça belirttiler. -Devam edecek-

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber