İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Geçen hafta Mecliste bütçe konuşmalarında Rize Milletvekilimiz Muhammet Avcı’yı kürsüde konuşurken görmekten ziyadesiyle mutlu oldum.

O kürsüde konuşan Rize Milletvekilini çok az görmüşüm, bu mutluluk kürsüde gördüğüm için.

Sn. Vekilimiz Rize’de yapılan, yapımı devam eden Ovit Tüneli, lojistik liman, Hastane, Havalimanı, TOKİ çalışması, kentsel dönüşüm, belediye blokları, Ayder dönüşümü, Güneysu konutları, Çayeli millet bahçesi, Pazar, Hemşin’deki dönüşüm yatırımlarından tek tek bahsetmesi elbette güzel.

Hizmet yapılmasından tarafız.

Hastane yapılırsa iyi yok diyemeyiz. Fakat içinde hizmet yapacak görevli olmayınca dört duvarı ne yapalım. Bugün Rize’deki hastanelerde Doktorlar hep gitmenin peşinde. Bunlara dur diyecek veya eksik doktorları getirecek ekibe çok ihtiyaç var, bunun ucu da İktidarın temsilcilerine düşer.

Vekilimizin AKP döneminde yapılan hizmetleri, Rize’de Cumhuriyet kurulduğundan bu yana yapılan hizmetlerle kıyaslaması bana göre hoş olmadı.

AKP dönemine kadar çoğunluğu Rize’de olmak üzere ÇAYKUR’a ait 47 Çay Fabrikası yapılmıştı. AKP döneminde ise en son yapılan İkizdere, Çamlıhemşin ve birkaç yıl önce yapılan Hemşin Fabrikasını biliyoruz. Buna rağmen her şeyi biz yaptık demek abartıcı bir açıklama oldu.

İkizdere’de 1961 de devlet HES yaptı sizin iktidarınız sattı.

Yapılanlar var yok değil.

İkizdere’de Kaymakamlık binası ve lojmanları ile Çay Fabrikası dışında bir şey yapılmadı ki sizlerde söyleme cesaretini göstermediniz.

Burada yapılan Öğretmenevi, Okullar, Sağlık Merkezinin hayırsever İkizdereliler yaptı bilginiz olsun diyerek yazdım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2018 yılında hizmete açılan 14 km lik Ovit Tünelinin yolu yok bundan bahsetmediniz Vekilim. Her şey bir tarafa bizim beklediğimiz bu yol.

Karayolları Genel Müdürlüğü 20 km lik İkizdere-Ovit Tüneli arasını ne zaman yapacak belli değil.2018 den bu yana bekliyoruz.

Ovit Tüneli 2018 Haziranında trafiğe açıldı. Yolu yapılmadığı için mevcut eski yolu ancak ufak araçlar kullanarak İspir, Erzurum veya yaylalarda konaklayan arı kovanlarını ziyarete gidiyorlar. Bozuk yoldan TIR veya otobüsler gitmiyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber