Bugün şehirde şöyle bir tur attım, bütün Trabzon tamamen Trabzonspor ile nefes alıyordu, kafesi, çay Ocağı, Lokantası, Oteli ve bütün iş yerleri cıvıl cıvıl hareketli, oldukça umutlu ve yaşam doluydu.

Akyazıya stat önüne geldiğimde, kemençesinden davuluna horon çemberleri kurulmuş, insanlar şampiyonluk havasına fazlasıyla girmiş eğleniyorlardı, Trabzonspor’un artık bu coşkuya şampiyonlukla karşılık vermesi kaçınılmazdı.

Maç bu coşku ve havayla tıklım tıklım dolu trübünler önünde başladı, Trabzonspor maça oldukça istekli, arzulu ve taraftarının müthiş desteğiyle başladı, Konyaspor Trabzonspor’u karşılamakta zorluk çektiği dakikalardan 13.dakikada Edin Vişça’nın akıl dolu golü geldi.

Sol tarafta Cornelius’un önüne atılan topu okadar güzel sürklase ettiki, rakiplerni peşine taktı, fizik gücü ile ayakta kalan Cornelius müthiş bir asist yaptı, gelen topa A.Ömür’ün dokunmayıp Vişça’ya bırakması ne kadar akıllıca bir hareketse,  Vişça’nın topa vurmayıp bir adım sürerek kaleci ile karşı karşıya kalmasıda okadar akıl doluydu ve çok şık bir vuruşla Trabzonspor’un üstünlük sayısını kaydetti 1-0

Bu dakikadan sonra taraftarlarda okadar coşkuyla takıma destek verdiki, uğultudan yanınızdakini duymak bile imkansızdı, ancak bu dakikalarda hakem zaman zaman sahne aldı.

Mete Kalkavan seyircinin tribünlerden gördüğünü sahadan göremedi, ufak tefek fauller, taçlar, kornerler ne isede, Vişça’ya Soner’in yaptığı hareket net kartlık hareketti, ikinci sarıdan kırmızı ile bu oyuncu ihraç edilmesi gerekirken maalesef bunuda es geçti.

İkinci devre Konyaspor’un baskısı ile başladı, Trabzonspor bu dakikalarda biraz tedirginlik yaratsada rakibine pozisyon vermedi ve ani bir atakta Maçın 67. dakikasında Nwakaeme’nin sol taraftan yaptığı sihirli hareketler ile Vişça’ya yaptığı asisti Vişça affetmedi ve takımının da kendininde 2. Golü attı, bu golle Trabzonspor oldukça rahatladı.

Bu rahatlama Trabzonspor’a yaramadı, Konyaspor bu dakikalarda topa bira daha sahip olurken, Abdullah Avcı’nın yaptığı değişiklikler oyuna ısınamam kadar, Maçın 83.dakikasında Konyaspor cikaileashi ile golü buldu ve bu golle skor 2-1 olunca takımda taraftarda endişe yaşadı.

Ancak Maçta kalan dakikalar Trabzonspor’un iyi mücadelesi ve taraftarın müthiş baskısı ile endişeye mahal vermeden Trabzonspor’un 2-1 üstünlüğü ile son buldu.

Sonuç olarak Trabzonspor puan cetvelinde en yakın rakibi Konyaspor’u yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti, bu maça dair oyuncu performanslarını değerlendirmeyeceğim fakat toplu olarak hepsine alkışlarımı göndererek, VİŞÇA’ya özel bir parantez açmak istiyorum.

Vişça ara transferlerde transfer edilebilecek, yada iyiki transfer etmişiz diyebileceğimiz bir transfer oldu, attığı kritik ve muhteşem gollerle daha henüz yeni olduğu Trabzonspor’a 9 puan katkıda bulunarak, kendine ödenen transfer ücretini ve aldığı maaşı şimdiden haketti.

Konyaspor maçına özel Vişça’nın attığı goller ve gösterdiği performans Trabzonspor için tehdit olan Konyaspor’un tehdit olabilme durumunu ortadan kaldırmış oldu, artık Trabzonspor ŞAMPİYO diyebiliriz, ayıp olmasın diye sondaki N harfini matematiksel olarak şampiyonluk gerçekleştiği zaman koyacağım. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber