Geçen hafta Fenerbahçe maçında yaşanan olayları ve bunlara TFF’nin verdiği komik cezaları konuşurken, MHK’den 13 elit hakemin hakemlik serüvenine son verilen karar açıklaması geldi.

Bu hakem olayı oldukça yankı bulunca, Fenerbahçe verilen komik cezanın, emsallerine verilen ağır cezalardan mütevellit çok konuşulmasının önüne geçti ve gündeme bomba gibi düştü.

Liste dışı kalan bu hakemlerden hemen hemen şikayetçi olmayan kulüp yokken, özellikle büyük kulüpler bu yılki başarısızlıklarını örtmek için bu konuya sarılması ve bu uygulamanın yanlış olduğu gerekçesi ile MHK’yı aldığı bu tarihi karardan ötürü eleştirmesi, söz konusu hakemlere sahip çıkması, çokta gerçekçi değildi.

Bu konu özelinde ligin şaibeli olduğunu ve bu hakemlerin yönettiği maçların incelenmesi gerektiğini, hatta ligin tescil edilmemesi gerektiğini dile getiren bazı sosyal medya maymunlarına, Fenerbahçe başkanı sn.Ali Koç’un canlı yayında yaptığı, bu yıl en iyi futbolu Trabzonspor oynuyor, çok iyi kadro kurdular, uzak ara lider olmaları tesadüf değil açıklaması kapak oldu.

Bütün bu hengame ışığında, Trabzonspor şampiyonluk yolunda bu hafta Göztepe’yi konuk etti, Göztepe ligde kalma mücadelesi verdiği için bu maça özel hazırlandığını ve hocalarını değişerek  Stjepan Tomas’ı getirdiklerini biliyoruz.

Maç, tribünlerde Trabzonspor taraftarının Göztepe taraftarını ağırladığı ve bu dostluk havasında güzel görüntüler eşliğinde başladı.

Trabzonspor’un baskılı oyununa sert savunma ve kontra baskılarla cevap vermeye çalışan Göztepe, belliki puan yada puanlar için buraya gelmiş, fakat Trabzonspor’un da iyi oyunu olunca ilk devre itibarıyla güzel ve hareketli bir müsabaka izledik.

Trabzonspor’un Nwakaeme ve Abdülkadir ile bulduğu ve harcadığı gol pozisyonlarına karşı, Göztepe’de pozisyonlar üretti fakat, Trabzonspor gol bulmakta zorlanınca, Göztepe 32.dakikada golü bulan taraf oldu ve 0-1 üstünlüğü yakaladı.

Trabzonspor’un, Göztepe’nin gol atmasının ardından çok kısa sürede Nwakaeme ve Abdülkadir ile ardı ardına iki gol ile buna cevap vermesi, tribünleri oldukça coştururken, 34.dakikada gelen Nwakaeme’nin golü ne kadar şıksa, 37.dakikada gelen Abdülkadir’in golüde bir o kadar görülmeye değerdi. 

Maçın 44.dakikasında Göztepe geliştirdiği ani bir atakta Trabzonspor’u takım olarak gafil avladı, Göztepe 6 oyuncusu ile Trabzonspor 4 kişi yakaladı ve kaleye attıkları şutta Uğurcan topa dokunmasına rağmen çıkaramayınca, bu topun gol olmasını engelleyemedi skor 2-2 oldu, böylelikle gol düellosu şeklinde geçen ilk devre beraberlikle tamamlandı.

Maçın ikinci devresine Abdullah Avcı, Dorukhan, Yusuf Erdoğan ve Djaniny değişiklikleri ile başladı, Trondsen, Berat ve Cornelius oyun dışı kalan oyuncular oldu.

Trabzonspor bu değişikliklerle maça hızlı ve baskılı başladı ve bu baskıda, Göztepe defansının hatasına sebep olarak, Nwakaeme’nin müthiş pasını Djaniny aynı güzellikle stop edip kaleciyide çalımlayarak ağlarla buluşturdu, 49.dakikada gelen bu golle Trabzonspor 3-2 öne geçti.

Bu üstünlüğü ele alan Trabzonspor’un ilk devrede de olduğu gibi yine kısa sürede bu kez 53.dakikada, yine ilk golde olduğu gibi Vişça’nın asistini, Abdülkadir Ömür düzgün ve sert bir vuruşla Trabzonspor’un 4.golü olarak Göztepe ağlarına yollaması tribünleri coşturdu.

Oynadığı müthiş futboldan dolayı, en başta Abdülkadir olmak üzere, Nwakaeme, Vişça, Denswil ve Siopis’i de ayakta alkışlıyorum. Özellikle Vişça belki gol atmadı ama yaptığı iki asist ve oynadığı müthiş oyunla alkışı fazlasıyla haketti ve Vişça varsa sorun yok dedirtti. 

Futbolu şiir gibi oynayan bu çocuklar uzak ara lider olmanın kolay olmadığını, bu futbolla bunu başardıklarını ve şampiyonluğu analarının ak sütü gibi hakederek kazanacaklarını bütün Türkiye’ye gösterdiler diye düşünüyorum.

Trabzonspor Maçın son anlarında o kadar pozisyon bulup ve harcadıki, bunlar gol olsa Trabzonspor sezonun en farklı ve tarihi galibiyetini alabilirdi, Trabzonspor’un bu mücadelesine, futbol oynayarak ve iyi futbol oynayarak karşılık veren ve iki de güzel gol kaydeden Göztepe’yi de ayrıca tebrik etmek istiyorum. 

Trabzonspor bu galibiyetle puanını 70’e çıkararak, şampiyonluk yolunda doya doya ama, hem keyif alarak hemde keyif vererek devam ediyor. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber