Trabzonspor, Trendyol 1.Liginin zayıf ekiplerinden Manisaspor ile Ziraat Türkiye Kupası 5. tur müsabakası için, Akyazı‘da az sayıda taraftarı önünde rotasyonlu bir kadro ile sahada yer aldı.

Maça Trabzonspor oldukça arzulu, istekli ve baskılı başladı. Rakibinin de zayıf olmasından mütevellit bu baskıyı kuran Trabzonspor’u, maçın  henüz  7. dakikasında, Enis Destan’ın asisti ile buluşan Fountas, şık bir vuruşla 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Manisaspor bir sefer geldi, bir duran top kazandı ve bu topu, Corenica gole çevirdi. Maçın 15.dakikasında gelen bu golle Manisaspor 1-1 eşitliği sağladı.

Trabzonspor gol yedi ancak, baskılı futboluna aynen devam ediyor, ediyor etmesine de, bu zayıf Manisaspor karşısında çok net bir şekilde görüldü ki, Trabzonspor’un vız vız vız edip bal yapmayan arılar gibi oyuncuları var maalesef. 

Burası hatırşinas kulübü değil, burası Trabzonspor, o nedenle bal yapmayan arıları temizlemek, yerlerine çalışkan işçi ve üreten arılar lazım.

Maçın 28. dakikasında Trabzonspor’un kazandığı bir korner atışında, Bardhi’nin bu topu Enis Destan’a göndermesi, Enis’in şık bir kafayla bunu gole çevirmesi maçın görsel olarak güzel anlarındandı. Bu golle Enis takımını 2-1 öne geçirdi.

Uzun zamandır kötü futbol oynayan Trabzonspor, taraftarlarından kötü oyuna sebep oldukça eleştiri aldığı bir gerçek, bu gerçeğin asıl gerçek sebebi bence, Manisaspor maçında bir kez daha gözler önüne serildi.

Trabzonspor’un Süper Lig’de ilk 11 çıktığı kadrodaki oyuncuların, mevkilerindeki alternatifleri bu kadar zayıf olursa, As kadrodaki mevkisinde oynayan oyuncuyu zorlayamayacak derecede kalitesiz alternatif oyuncuların olduğu bir yerde, kaliteli bir oyun beklenmemesi de asıl gerçektir.

Kupanın bu ayağında rotasyonlu kadroda alternatif oyuncu olarak gördüğümüz, başta Umut Güneş gerçekten ona umudunu bağlayanları hayal kırıklığına uğratan futbol sergiliyor. 2.5 milyon Euro gibi bir bedelle transfer edilen bu oyuncu, kendinden bekleneni veremediği gibi, bulduğu fırsatlarda ondan istenileni bir türlü gösteremeyip, bu fırsatları değerlendiremedi. Öyle görünüyor ki bu Umut’ta umut yok.

Ayrıca ilk 11’i zorlayamayacak oyunculardan diğerleriyse Arif, Hüseyin Türkmen, Mehmet Can ve Kerem Şen gerçekten şu an için hedefi olan Trabzonspor’un oyuncusu olabilecek kalitede değiller. Bu nedenle de A kadrodaki haleflerini zorlayamadıkları için, kötü oyunlar ortaya çıkıyor.

Bu rekabeti sağlayıp, Trabzonspor’un iyi futbol oynamasını elde etmek için kadro kalitesini artırmak gerektiği de bir gerçektir. 

Henüz ara transferde, transfer yapılmaması, başkanın ekonomik olarak ince eleyip sık dokuduğunu söylemesi, gelecek adına taraftarın iyi oyun sergileyen Trabzonspor adına umudunu kırdığını da düşünebiliriz. Hayırlısı bekleyelim görelim, İnşallah en iyisi olur.

Maça dönecek olursak oyuna yeni giren Vişça, şık bir asistle Enis destani topla buluşturdu, Enis’de bu topa sadece dokundu ve Trabzonspor’un 3. kendinin 2. golünü kaydederek skoru 3-1’e getirdi. Ve bu sıkıntı, pardon maç bu skorla sona erdi. 

İlginç bir şekilde, Trabzonspor’un çok kötü oyuncu performanslarına rağmen, maçın başından sonuna kadar oyunun hakimi olarak oynadığı müsabakayı, Trabzonspor galip tamamlayarak tur atlaması, taraftara bir tebessüm ettiren unsurdu, maçta futbol adına başkada bir şey yoktu, hepsi bu. 

Hafta sonu yine evimizde ligin şampiyon adaylarından Galatasaray’ı konuk edeceğiz, nasıl olacak bilmiyorum ancak, o maçta Fenerbahçe taraftarını boş beleş konuşturacak bir sonuca imza atarak taraftarınızı üzmemeniz, bir nebze de olsa mutlu edeceğiniz bir sonuç almanız dileğiyle diyorum inşallah.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber