Trabzonspor bildiğiniz gibi! Nasıl? Nasıl mı, kalitesiz oyunculardan beklenen üst düzey işler, bireysel hataların bol olduğu, geri geri oyun anlayışı, rakibe boş alan bırakma, hücumda çoğalamama, bazı oyuncularda tükenmişlik sendromu ve kafa olarak burayı bitirmiş oyuncular. Daha ne olsun, bu durum sinir olmaya yetiyor. 

Eeee bu kadar eksinin olduğu bir takımdan ne bekleyebilirizki? Belki İstanbulspor gibi sahadan çekilirde üç puana konarız diye bekliyorsanız yanılıyorsunuz! Bu Başakşehir takımı, yani sistemin takımı, yani sahadan çekilmez. Bedava puan dağıtmıyorlar, böyle düşünmeyin, böyle bir beklenti içine girmeyin, girerseniz çok beklersiniz. 

Başakşehir maçın daha başında 11.dakikada çok rahat ve sahilde manitayla gezer gibi geldi ve Figueiredo partnerine öyle bir pas attıki, manitasıda, pardon partneride golü attı, hemde hiç zorlanmadan. Maalesef bizim uşaklar ise bu aşkı gıptayla, aynı benim gibi seyretti. 

Yediğimiz golden sonra iş biraz daha zor olsada, Trabzonspor saha ve seyirci avantajı ile baskı kurmaya çalıştı ve kurdu da. Bu baskı akabinde Onuachu’nun vurduğu ve dönen kafa topu Mendy’nin önüne gelince, Mendy ayak içi ile bu topu kaleye gönderdi fakat, topta aynı Trabzonspor gibi zorla ileri giderek direğe çarpıp, zoraki gol oldu. 1-1 

Maçın ikinci devresine Trabzonspor daha iyi başladı ve daha iyi oynadı. İlk yarıda hiç atamadığımız şutu ikinci yarı başında hemen üç tane birden attık. Doğal olarak Başakşehir takımı beraberlik için defans anlayışına evrilince Trabzonspor’un işi daha zor oldu.

Abdullah hoca bu zorluğu aşmak için bir dizi oyuncu değişiklikleri yaptı. Tabii ki kanatlar calismadigi için uzun boylu santroforu Onuachu’yu oyundan aldı. Kapanan oyunda kilidi açabilecek oyunculardan Pepe, Bardhi ve Enis hamlesi yaptı hoca. 

Fakat bu hamlelerde işe yaramayınca sonuç değişmedi ve maç 1-1 beraberlikle sona erdi. Aslında galibiyet bekleyen taraftar, takımın galip gelemeye bileceğinide pekala biliyor ve bekliyor şu.

Her hafta, her maç aynı terane. Sonuç ve oyun istenen ve beklenen düzeyde olmayınca hoca, daha çok çalışacağız, daha çok tekrar yapacağız, gelişiyoruz gelişeceğiz gibi açıklamalar yapıyor.

Tamam hocam anladık olacağızda, nasıl olacağız. Ben sana söyleyeyim! Yana pas, geriye pas ile ayrıca stoper oyuncuları yanında oturtup, Mendy’i stoperde oynatarak, formsuz oyuncuları ısrarla sahada tutarak bu takımın futbolu gelişmez. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber