banner240
banner237
banner238

Gençliğimiz geleceğimizdir anlayışıyla hareket eden bizler için gençlik merkezleri de geleceğe ışık tutan yerler olmalı. Gençlik merkezlerinde 07-29 yaş arası gençlere dil eğitimi, sanat kursları ve spor branşlarının yanı sıra çeşitli atölye çalışmaları da yapılıyor. Baştan söyleyeyim gençlik merkezi olmayan ilçeler olan ilçelere göre on sıfır geriden gelmektedir.
  Düzenlenen kurs, proje, atölye çalışmaları, münazaralar ve yarışmaların yapılmasını önemsediğimi belirterek faaliyetlerin artarak devam etmesini ve etkililiklere katılım sağlayanlar arasında gençleri daha sık görmeyi  diliyorum...
     Düzenlenen bu kursların yanı sıra, oluşturulan dil eğitimi atölyesi, Dini ilimler atölyesi, sosyal bilimler atölyesi, ARGE ve İnovasyon atölyesi, değerler eğitimi, çocuk ve insan hakları eğitimiyle kişisel gelişim atölyelerinde çalışmaların aksamadan yürütülmesinin önemini belirtmek isterim.
  Okulların tatil olmasıyla birlikte başlayan yaz kurslarında çeşitli organizasyonlara katılımın artmasıyla birlikte kamp merkezleri ilgi odağı oldu. Bünyelerinde kapalı spor salonu olan yerlerde dönem dönem çeşitli projelere de imza atılmaktadır. Bunlar arasında Dene Yap Projesi ile birlikte Hayalimle Dönüşen Oyuncak ve Sosyal Uyum projesi gibi birçok çalışmanın olduğuna da şahit olduk. Bu projeler dâhilinde gerçekleştirilen alan taraması, Temiz kampüs, geleceğin yıldızları, kadim şehrimiz, genç ofis çalışmaları gibi gönül çalışmaları da önemli bir yere sahiptir.
 Ayrıca gençlik merkezlerinde yapılan çalışmalar kapsamında şiir okuma yarışmaları, halk oyunları yarışmaları, müzik ve ses yarışmaları, tiyatro yarışmaları, drama kursları, Türkiye münazara ligi, fotoğraf ve bilgi yarışmalarının yapılmasıda güzel olur. 
      81 ilde 1 milyon 300 binden fazla üyesi olan gençlik merkezlerinde sosyal, kültürel eğitsel faaliyetlerin yanı sıra  "Gençlik Merkezleri Akademisi " başlığı altında akademik çalışmalar yapılacak olmasını da önemsiyoruz. Tüm bunlarla beraber gençlik merkezleri, olimpiyatlara ev sahipliği yapmış ve birçok spor dalında şampiyonlar çıkarmış bu kadim şehrin gençliğini geleceğe hazırlama noktasında fonksiyonlu istasyon olmalı.
 Artık kısıtlı çevre ve stres çağımızın sorunu. 7 den 77 ye herkes  yaşına göre spor yaparak sağlıklı kalabilir. Fakat gençlerimiz hem spor yapmalı hem de merkezlerde hayata hazırlanmalı. Herkese huzurlu, spor dolu bir ömür diliyorum.
Kemal Özdemir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber