Maçtan evvel Ankaragücü müsabakasını kafamda oynuyorumdum fakat, bir türlü baskılı ve iyi oyun ortaya koyamıyordum. Maçta aynen böyle oldu. 

Neden? Çünkü takımın son haftalardaki form düşüklüğünü göz önüne aldığımda ve bunun üzerine birde eksikleri düşündüğümde, otomatik olarak hiçte iç açıcı oyun oynayamadım kafamda. Dolayısıyla eksikleri fazlasıyla da hissediyor Trabzonspor. 

Abdülkadir Ömür ve Denswil sakatlıklarından dolayı, Trezeguet ve Pepe Milli takımlarında olduklarından dolayı bu maç için kadroda olamayacaklardı. 

Bu eksiklere bakıldığında, belliki haftalardır kesik yiyen Benkoviç ve formsuz Baniya mecburen stoperde partner olacak, talibi olduğunda gönderilmesi muhtemel olan Fountas ve transfer dedikodularıyla aklı bir karış havada olan Bakasetas ve formsuz Larsen sahada olunca, ben olumsuz düşünmeyeyimde kim düşünsün, komşumuz ihtiyar Dursun  emice mi? 

Peki o zaman, biz düşünmeye devam edelim.
Bu gerçekler ortadayken, bir de üzerine ezeli hasmımız, ırkçılıktan ceza almış Emre efendi rakibin hocasıysa ki, Trabzonspor maçlarında oyuncuları üzerinde sergilediği motivasyon performansını biliyoruz.
Daha nasıl iyi oyun oynayacaksın? Tabiki bu nedenlerle maçtan evvel kafamda bu maçı hiçte iyi oynayamadım. 

Kendi adıma bu duygu karışıklığı ve olumsuz düşünceler eşliğinde Trabzonspor maça beklediğim gibi durgun başladı. Tek olumlu gördüğüm, Mendy ve Bakasetas’ın orijinal yerlerinde görev almasıydı, bu anlamda, maç için biraz umutlanmadım desem yalan olur.

Ancak bu umudumda, Bakasetas’ın performansını görünce suya düştü. Maçın ilk devresi keyif veren bir oyun izleyemedik neden? çünkü Trabzonspor’un bir oyun lideri yok. Bir Hamsik, bir Sosa, bir Ünal yada bir Colman gibi lider oyuncu eksikliğini gerçekten fazlasıyla hissediyoruz. 

Yinede Ankaragücü’nden biraz daha etkili olan Trabzonspor, bu etkinin katma değere döndüğü maçın 30.dakikasında, Bakasetas’ın şutunda dönen top, yaşlı kurt Vişça’nın önüne düşünce, usta oyuncu bunu affetmedi ve şık bir gole imza koydu ve skor 0-1 oldu. 

İlk devrenin en önemli olayı olan bu gol haricinde pekte olumlu işler, yada ballandıra ballandıra, başka bir değişle coşkuyla anlatabileceğimiz, Trabzonspor taraftarının 6.dakikada Ankaragücü tezahürü yapmasının dışında, bir şey olmadı. 

İkinci devrede futbol adına seyir zevki içeren bir oyun göremedik.
Trabzonspor 1-0 galip fakat, oyun kurmakta zorlanıyoruz. Özellikle geriden oyun kurabilecek yetenekte oyuncumuz maalesef yok.
Bu nedenle Mendy'nin oyun içinde varlığını pek göremedik. 

Trabzonspor’a mutlak bir oyun lideri oyuncu, geriden oyun kuracak stoper ve hızlı bir sağ bek lazım! Özellikle lider oyuncunun çok kaliteli ve isim yapmış bir oyuncu olması gerekmektedir. Alınmazsa bu kaplumbağa hızındaki oyun anlayışıyla çok daha uyuruz maç izlerken. 

Allahdan Edin Vişça gibi bir usta oyuncumuz, “yaşlı kurt” umuz varda,  çekti fişi bitirdi işi. Zaten oyunun tamamında isteyen, mücadele eden, hırsını ortaya koyan ve terinin son damlasına kadar bundan vazgeçmeyen bir oyuncu Vişça, bu maçtada aynen böyleydi. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber