Zıraat Türkiye kupası son 16 turunda Denizlispor deplasmanına giden Trabzonspor’da hocamız Abdullah Avcı, as kadrodan yedi oyuncuyu Denizli’ye bile götürmezken, götürdüğü as oyunculardan hiç birini ilk 11’de sahaya sürmedi.

Maça, Hugo, Puchacz, Peres, Siopis ve Bakasetas yedek kulübesinde başladı, hocanın sahaya ilk 11 çıkan aslen yedek oyunculara çok güveni olduğu ve son durumlarını maç performansında görmek istediği aşikarken, taraftarlar olarakta, yeni transferlerden Kouassi ve Enis’in performansları merak konusu oldu.

Hoca sahaya sürdüğü Bu kadro ile, kesinlikle kupayı önemsemediği veya Denizlispor’a saygısızlığı gibi bir durum ortaya çıkmasın, hocanın buradaki net mesajı öncelikle bu oyuncularada fazlasıyla güvendiği, fakat bütün camianın şampiyonluğa kitlendiği gerçeğidir. 

Maça Trabzonspor aslında iyi başladı, top yapan, topa hakim olan taraftı, zaten maçın 8.dakikasında duran toptan Hüseyin Türkmen’in dokunuşuyla golüde buldu Trabzonspor ve  1-0 öne geçti.

Bu golden sonra, pas yapan, bu pas trafiğiyle pozisyon arayan bir Trabzonspor vardı sahada, ancak orta sahada üretken olamayınca, bu pas trafiğide pek iş görmedi, bu nedenle, Denizlispor’un direnci arttı, direnci artıncada, daha iyi oynayan, gol arayan tataf Denizlispor oldu, ancak onlarda gol bulmakta zorlandılar.

Maçın ilk devresi itibarıyla, oyuncu bazında, değerlendirme yapacak olursak, evvelden beri taraftarınımızın büyük bölümünün, büyük eleştirisini alan Hüseyin Türkmen attığı golün haricinde yine eskisi gibi eleştiri alacak hamle ve pas hatalarıyla oynadı.

İsmail Köybaşı maçta var mıydı yok muydu göremedim, Serkan Asan sürekli hocanın baskısı altında heyecandan çatlayacak gibi oluyor, orta alanda Yunus ve Muratcan yumuşak oyunlarıyla ir çarlık gösteremediler dolayısıyla Trabzonspor bu alanda eksik kaldı. 

Berat’a zaten bir haller olmuş, Trabzonspor’a geldiği dönemki Berat’ı mumla aratır oldu, bu gidişle şampiyonluğa giden Trabzonspor’da işi çok zor, Yusuf belli bir kalitenin dışa vurumu olarak kısıtlı ama umutlu performansı ile elinden geleni yapıyordu, kalede Erce, maçın ilk devresinde  kendinden beklenen kaliteyi gösteremeyip, acemi oyuncular gibi hatalar yaptı, Erce’nin bu görüntüsü acaba mı dedirtti. 

Ahmet Can, daha evvel lig maçında izlediğimiz ve beğendiğimiz yerden devam ediyor, genç ve tecrübesiz olmasına rağmen, ikili mücadeleden kaçmayan, kendine güvenen bir yapısı var, Enis ise ilk kez giydiği Trabzonspor formasının heyecanı ile sahada yer aldı, bu performansı ile onun hakkında yorum yapmak istemiyorum ancak kendine güveniyorum.

Gelelim içine Nwakaeme ve Yattara kaçmış dedikleri yeni transferimiz Kouassi’ye, belliki maç eksiği var ancak bu maç özelinde ilk devre itibarıyla gösterdiki, kalitesi ve kumaşı iyi bir oyuncu, dar alanda teknik oluşu ve adam eksiltmesi, en önemlisi hücumda katkısının yanında, defansa kadar gelip top alması, yardım etmesi çok önemli bir özellik olarak göze çarptı. 

Maçın ikinci deresinede aynı kadro ile çıkan Trabzonspor ilk devrenin kopyasının aynısı gibi bir oyunla kaldığı yerden devam etti, e doğal olarak golüde yiyince hoca oyuna müdahale etti ve Yunus Mallı’nın yerine Bakasetas’ı oyuna aldı.

Maçın 54.dakikasında Mustafa Çeçenoğlu’nun müthiş vuruşunu harika çıkaran Erce, aynı oyuncunun 58.dakikasındaki etkisiz vuruşuna engel olamayınca Denizlispor golü bulup eşitliği sağladı 1-1 

Enis’i oyundan alıp Puchacz’ı oyuna dahil etti hoca, puchacz girer girmez Kouassi’ye asist yaptı ve Kouassi golü yaptı fakat, ofsayt gerekçesi ile bu gol değer kazanmadı fakat;

Maçın 77.dkikasında organize yapılan bir atakta, Berat, Muratcem ve Kouassi paslaşmalarında, ceza sahasına giren Kouassi’ye muratcem’in yaptığı asisti iyi değerlendiren Kouassi şık bir vuruşlada topu Trabzonspor’un ikinci, kendininse ilk maçı ve ilk golü olarak ağlara gönderdi 1-2 

Bakasetas, Puchacz, Siopis ve Peres’in oyuna dahil olmaları belli bir tecrübeyi ve kaliteyi de sahaya katınca, Trabzonspor’un farkı ortaya çıktı tatbiki, kısaca yedekler yordu, aslar fişi çekti diyebiliriz. 

Trabzonspor Denizli deplasmanında, 2-1’lik galibiyetle Denizlispor’u eleyerek, adını çeyrek finale yazdırdı, bu maç aynı zamanda teknik heyet açısından oynama şansı bulamayan oyuncuları görme adına iyi bir mücadele oldu.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Kemal yamiç 2 yıl önce

Kuassiyi gercekten geleceğin yattarası olacak inşAllah başarılar TRABZONSPOR ????????
SAYGILAR SEVGİLER

Avatar
Rasim 2 yıl önce

O kupalar buraya gelecek



Günebakış Trabzon Haber