Bir miladı yılı geride bırakarak yeni bir yıla başlıyoruz. Geride bıraktığımız 2023 yılında bir çoğumuzun canından çok sevdiği yakınlarını da ebedi aleme yolcu ettiğini biliyoruz.

Geride bıraktığımız yıl veya yıllarda dünyamıza yeni teşrif eden çocuklarımız da olmuştur. Onlar da bizlere ayrı mutluluklar katarak hayatımızı neşeli hale getirmişlerdir.

İşin bir de maddi yani var ki, o da maddi olarak kayıpları olanlar veya kazanımları olanlar için üzüntü veya sevinç kaynağı olmuştur.

Hani klasik bir söz vardır ya, iyisi ile kötüsü ile bir yılı daha geride bıraktık. Bence en kötüsü ömrümüzden bir yılın daha geride kalmış olmasıdır.

Şimdi ise yeni umutlar peşinde koşmanın zamanı. Yeni beklentilerimiz olacak onlara belki de hiç kavuşamayacağız ama kavuşma umudu içimizi bir müddet sıcak tutarak bizleri avutacak.

Zaten bu dünya insanların çeşitli beklentiler veya meşguliyetlerle oyalandığı bir yer değil mi?

Yeni yılda geçmişte olduğu gibi pek çok üzüntü ve sevinçler yaşayacağız. Kimleri ve neleri kaybedeceğiz veya neleri kazanacağız şimdiden bunları bilmemiz mümkün değil.

Bütün mesele hayatta kaldığımız zamanı mutlu ve mesut bir şekilde geçirmekten ibarettir. Bunun için yapılacak şey çok zor değildir. Güçlü bir empati ile insanlar arası ilişkilerimizi aklın ve vicdanın önermelerinin dışına çıkarmayacağız.

Bunun için bize ne aya git diyen var ne de sonsuzluğu keşfet diyen var. Hırslarımıza yenik düşerek insan ilişkilerimizi bozmanın kısa vadede işimize gelse de uzun vadede mutlu ve mesut yaşamamızın en büyük düşmanı olur.

Ben hak eden bütün insanlığın yeni yılda sağlıklı mutlu ve mesut yaşamasını dilerim.

31.12.2023 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber