Trabzonspor milli aranın ardından yeni hocası Abdullah Avcı ile Alanyaspor’u konuk etti. Gerçi hoca yeni gelmedim geri geldim demişti ya, bizde hoşgeldin hocam diyoruz. Bu arada bir hoşgeldin de, milli takım teknik direktörü Montella’ya bu maçı burada tribünde izledi. 

Abdullah hoca bu maçta stoperde Denswil’e orta alanda Berat ve Mendy ikilisine yer vermesi dikkat çeken unsurlardı. Bakasetas ve Trezeguet sakat olması nedeniyle bu maçta yer alamadılar. 

Hocanın Benkovic’in yerine Denswil ile başlamasıda bana göre doğru bir hamleydi. Maçın ilk devresinde bariz Trabzonspor üstünlüğü vardı fakat, Alanyaspor iyi savunma yapınca bu yarıda gol izleyemedik.

Orta alanda, Berat ve Mendy ikilisinin olumlu işler yaptığını, Abdülkadir’in yine çok koşarak sürekli pres yaptığını gözlemledik. 

Vişça, babam gibidir dediği Abdullah hoca gelince yine bildiğimiz ve özlediğimiz Vişça’ya dönmüş, çok koşan, defansa yardım eden, hücumda etkili olan Vişça, bundan sonra Trabzonspor’a daha çok katkı vereceğinin sinyallerini fazlasıyla verdi. 

Trabzonspor’un zaman zaman tempoyu düşürmesi, bu anlarda geri ve yana pas yapması kenarda hocayı oldukça kızdırırken, tribünde seyircinin ise homurdanmasına sebebiyet verdi. Tamda bu noktada bir çok kişi hoca doğru söylemiş, yeni gelmemiş geri gelmiş dedi. 

Aslında hoca tamda önümde oyuncularına sürekli ileri, ileri ve baskı baskı daha çok baskı talimatı verdiğini gördüm. Buna rağmen etkileşimin farklı olması pekte anlaşılır gibi değildi. 

Az gelen ancak öz gelen Alanyaspor bir iki pozisyonda kalemizde tehlike yarattı fakat, bu pozisyonlarda gol bulma şansını yakalayamadı. Maçın ilk devresi 0-0 beraberlikle geçildi. 

Maçın ikinci devresi yine Trabzonspor’un baskılı ve iyi oyunu ile başladı. Zaman zaman iyi oyun göremesekte, genel olarak Trabzonspor mücadeleyi asla bırakmadı. Sahada bu akşam yüreğini ortaya koyan oyuncular vardı ve bu mücadele maçın sonunda üç puanı getirdi.

Maçın 54.dakikasında Onuachu’nun önüne bir top atıldı, bu topa gücünün son damlasına kadar hamle için hücum yapan Onuachu, rakibine hata yaptırdı. Onuachu’nun bu baskısı, rakibinin geri pası için son anlık topa ayak ucu ile dokunmasını sağladı ve kalecinin uzanamayacağı köşeye giden top ağlarla buluştu. 1-0 

Bu gol Trabzonspor’a bir nebze rahatlama getirince, Alanyaspor kapalı oyunundan açık oyuna mecburi dönüş yaptı. 

Buna mukabil Trabzonspor takım savunmasını çok iyi yaptı. Bizim adımıza bu akşamın en önemli kazanımı Trabzonspor’un defans bloğunda hatasız oynamasıydı. Zaman zaman bir iki pozisyonda bireysel hatadan, etkisiz pozisyon versekte bunlar maç içinde olağan işlerdi. 

Maçın 84.dakikasında Trabzonspor’un yıldız transferi N.Pepe oyuna dahil edildi. Pepe seyirciyi oldukça heyecanlandırdı. Oyunda kaldığı süre içerisinde Pepe gol yapamasada, iki net pozisyona girmesi, oldukça süratli ve adam eksilten bir görüntü vermesi, tam anlamda hazır olduğu zaman çok katkı yapacağının fragmanı gibiydi. 

Bu akşam oldukça heyecanlı bir maç izledik. Alanyaspor her daim bize ters ve enteresan maçlara sahne olan bir rakibimizdi, bu anlamda ve hocanın geri gelişindeki ilk maçının kazanılması adına önemliydi. 

Ve bu heyecanın bundan sonraki haftalarda artarak devam edeceği, heyecanın artmasıyla trübünlerin dolacağı, bu dolulukla hoca gibi Trabzonspor’da geri döneceği aşikardır.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber