Yıllar su misali akıp giderken ömrümüzden de alıp götürdükleri yanında sevdiklerimizden birçok insanı da bizlerden kopardığı yadsınamayacak bir gerçektir.

Yeni bir yıla kavuşmanın sevincini yaşarken geride bıraktığımız ve asla kavuşma şansımızın olmadığı insanlarımıza da üzülmeden geçemeyiz.

Akıp giden bu yıllar belli ki geride kalan bizleri de bir gün koynuna alıp sonsuza doğru gidecektir.

Tıpkı bizden öncekilere uyguladığı yöntemi bize de uygulayacaktır.

Bu gerçekler karşısında akıllı birer yaratık olarak yaptığımız kavgaları, kırdığımız gönülleri, bilerek birbirimize yaptığımız haksızlıkları nereye koyacağız.

Anlık bireysel öfkemizi tatmin için yapmadığımız sadece yapamadığımız mıdır acaba. Eğer öyleyle kendimize biraz çeki düzen vermeliyiz.

Kamu düzeni sadece devletin aldığı tedbirlerle sağlanamaz. Bir toplumu meydana getiren bireylerin kendi vicdan duyguları en sağlam koruyuculardır.

Vicdanlar asla yalan söylemezler. Ne yazık ki, kişi çoğu zaman kendi vicdanını da dinlemez. En büyük felaket de işte o zaman gelir.

Dostluklarımızı, kardeşliklerimizi bir anlık hırslarımıza kurban etmemeliyiz. Hırs gelir geçer ama dostluklar ve kardeşlikler bakidir. Onlar sürekli bizlere lazım olur.

Ünlü düşünür Mevlana, iyi dostu olanın aynaya ihtiyacı olmaz der.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılda geçen yıldan olumlu dersler çıkararak daha iyi insan ilişkileri kurmak suretiyle daha mutlu günlen yaşamayı bütün insanlık için dilerim.

29.12.2022 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber