İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

2024 yılı Mart ayında büyük bir ihtimalle Yerel seçim yapılacak.

Yerel seçimde İl, İlçe, Büyükşehir, Belediye ve İl Genel Meclis Üyelikleri ve Köy ve Mahalle Muhtarlıkları için seçim yapılacak.

Yerel yönetim seçiminde seçmenin elinde daha büyük yetki var. Bir önceki seçimde çalışmasını beğenmediği seçilmişe devam için yeniden evet demediği gibi Hayır demesini de biliyor.

Milletvekili seçiminde Ankara’nın onayladığı liste seçmene zoraki sunuluyor oy ver diye. Yerel seçimin önemi burada daha iyi anlaşılıyor.

Muhtarın çalışmasını beğenmeyen rakip adaya rahatlıkla oy vererek değişimine katkıda bulunuyor. Belediye Başkanları içinde durum aynı.

Ankara’dan son aldığım bir kulis bilgisi bazı partilerin daha önce ittifak yaptığı yerlerde yine ittifakla seçime gidileceği yönünde.

Rize merkezde AKP, adayı Rahmi Metin karşısında aday göstermeyen MHP ile nasıl ittifak yaptıysa ilçelerde de MHP‘nin kazandığı Belediyelerde AKP-MHP ittifakının mevcut Başkanlar üzerinde olacağı söylentisi hâkim.

Rize’de muhalif olarak MHP de 2 Belediye, CHP de 1 Belediye var. Bu Belediyeler daha önce AKP de iken halk tarafından yeterli görülmeyince MHP ve CHP seçmeni tarafından değişime uğramıştı.

----------

İyidere Lojistik ne zaman

İyidere ilçesinde yapımı devam eden Lojistik Liman Projesi için dolgu çalışmalarının yüzde 50’sinin tamamlandığını çalışmaları yerinde gören yeni Vali İhsan Selim Baydaş açıklamış.

28 Ekim 2020 tarihinde dolgu çalışmalarına başlandığında 3 yılda dolgu tamamlanacağı her platformda büyük bir müjde olarak açıklanmıştı.

Oysa nerdeyse söylenen 3 yılın sonuna geldik, Valinin açıkladığına göre %50 dolgu tamamlanmış. Görünen köyün kılavuz istemediği gibi, bu hızla söz verildiği tarihte Lojistiğin tamamlanması hayal.

İkizdere’den taşınan taşlarla deniz doldurularak 700 bin metrekarelik alan kazanılacak.

20 milyon ton dolgu malzemesiyle yapılması planlanan Lojistik Merkezin olması gereken 700 bin metrekarelik alanın 350 bin metre karelik kısmı tamamlanmış durumda.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber