banner240
banner237
banner238

17.05.2022 Salı günü Trabzon basını Yomra Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bayık’ın misafiri oldu. Basına açık bir şekilde bir kahvaltı programı düzenledi.

Yapmış olduğu açıklamalarda “A-dan Z ye” he şeye değinen Başkan Bıyık adeta basın aracılığı ile Yomra halkına hesap verdi.

Bizlerde elimizden geldiğince not tutmaya çalıştık. Önemlilerini sıralamak gerekirse;

Başladıklarından bu yana 20milyon birikmiş borcun ödendiğini ifade eden Bıyık, Sigortaya, vergi dairesine, İller bankasına, kamuya ait hiç borcu olmayan tek belediyeyiz.

Belediyenin makine parkını tamamen yeniledik. Eski makine parkını hurdaya ayırdık. Yeni kurduğumuz makine parkının 20 yıl geleceği var.

14 dönüm “Kent alanı yapıldı” burası ağaçlandırılıyor. Yine burada bir orman alanı oluşturuyoruz.

Hükümet caddesi 30 yıllık bir alt yapı geçmişine sahipti. Burayı yeniliyoruz. Altyapı, yağmursuyu, atık kanalları yeniden yapılıyor.

Uçak projesi: uçağın içi restore edildi, 10 yıllığına kiraya verildi. Belediye yapılan hiçbir şeye karışmadı.

Kaşüstü ‘nde Pazaryeri inşa ediliyor. 2500M. Kare alanda yapılacak olan Pazar yeri haziran ayına yetişecek. Önümüzdeki yıllar üstü kapatılacak.

130 araçlık otopark yapıldı. Bu belediyenin geçmişten bu yana yapmış olduğu ilk otoparktır. Otopark sayısını arttırmakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

2500M. Kare fidanlık alanı oluşturuldu. 5bin adet fidan yetiştiriliyor. Fidanların 4bin adeti Yomra elması. Bunların hepsini halka ücretsiz dağıtacağız. Yomra elmasının “Coğrafi işareti” alındı. İleride gelir kaynağın olması için elimizden geleni yapacağız.

Kaşüstü’ nde doğalgaz 2500 konuta verildi. Merkeze de bu yıl,10 bin aileye doğalgaz bağlanması planlanıyor. Bir an evvel bu işlemlerin ilgili firmalar tarafından hayata geçirilmesini istiyoruz. Çünkü otel yoğunluğu fazla olan ilçemizde “Taşıma Gaz” kullanılıyor ve çok pahalı. İşletmeciler bunu müşteriye yansıtmaktadırlar.

22bin M. Kare alanda hürriyet parkı hayata geçirildi. Hürriyet parkında Türkiye’nin en büyük “TS” anıtını inşa ediyoruz. Bu anıtın finansmanı Trabzonspor gönüllüleri tarafından karşılanacak.

2Km planlanan bisiklet yolunun bir km si bitti. Yomra merkezde çöp konteynerleri yere alındı.

Pandemi döneminde okullara 250Bin TL ye yakın bir miktar yardım yapıldı. Bu yardım Yomra esnafı ve Yomra da ikamet edenlerle yapıldı.

10bin M. Karelik bir alan Büyükşehir Belediyesine Mezarlık alanı olarak devredildi.

Yomra şehir merkezi asayiş ve farklı yönlerden yüze yakın kamera ile gözetleniyor.

Büyükşehir Belediyesi başkanı Sayın Zorluoğlu ile çok iyi ilişkiler içerisinde olduğunun vurgulayan Başkan Bıyık, karşılıklı hoşgörü içerisinde çalışıyoruz bunun da karşılığını alıyoruz. Dedi.

Toplantı sonunda “Yomra değişimi Yaşıyor” adlı bir kitapçık da hediye edildi. Bu kitapçık da yapılan her şey detaylı bir şekilde yer alıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber