İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü ile

31 Mart seçimi sonrası taşlar yerine oturmaya başladı.

Rize’de merkez ve ilçelerde Belediye Başkanlığına seçilenler mazbatalarını alarak koltuklarına oturdu.

Rize İl genelinde Özel İdarelerde hizmetlerde ana lokomotif olan İl Genel Meclisi seçiminde AKP, CHP ve MHP adayları seçildi.

24 aday kazanan AKP en çok İl Genel Meclis üyesine kavuştu.4 üye kazanarak gurup kurmayı başaran CHP ve İkizdere ve Çayeli’nden toplamda 2 Meclis Üyesi çıkaran MHP gurup kuramadı.

Seçilenlere Rize için hizmet yapacakları için başarılar diliyorum.

Dikkat çeken konu Meclis Başkanlığına 26 oy ile seçilen Başkan’ın basına yansıyan haberinde 24 oy veren AKP üyelerine teşekkür ederken ittifak ortağı olarak iki üyesinin de oyunu almasına rağmen MHP üyelerine teşekkür etmediği önemli ayrıntı olmuştur.

---------

Bir avuç Dolarla T.C. vatandaşı olanlar

Para karşılığı vatandaşlık satın alan yabancılar bir süre hızlı bir konut satın alma kampanyasına başlamışlardı.

İstatistiklere bakıldığında 2012 Mayıs ayından Şubat 2014 yılına kadar para ile T.C. Vatandaşı olanlara 384 bin 519 konut satışı yapılmış.

Yabancıya konut, arsa satılmasını doğru bulmuyorum.

Türkiye’de gayrimenkul almak isteyen satılmış vatandaşlardan Eylül 2018’den önce 1 Milyon Dolar alınırken bu bedel galiba hükümete para lazım dı ki 250 bin dolara düşürülmüştü.13 Haziran 2022 de ne olduysa 400 bin dolara çıkarıldı. Para ile T.C. vatandaşlığı alanlar konut alırken 3 yıl satmama şartına uymuşlardı.TL değerinin her geçen gün değer kaybı karşısında paralı T.C. vatandaşları o tarihlerde 500 bin liraya aldıkları konutlarını 3 milyon liradan satarak Türkiye’yi terk etmeye başlamış.

AKP hükümetinin para ile T.C. vatandaşlığı yaptıklarından en çok Ruslar konut almış.2.sırada İranlılar geliyor. Ruslar 39 bin 172 ev alırken İranlılar 35 bin 573 Irak vatandaşları ise 31.319 ev almış.

Hükümet T.C. vatandaşı olanların gerçek sayısını nedense bir türlü kamuoyuna açıklamıyor.

----------

AKP’nin Çağrı Merkezleri

2017 yılında yurt genelinde işsizliğe çözüm olabilir düşüncesiyle kurulmuş fakat çalışanların genellikle iktidar partisinin yandaşlarının işe alınarak çalıştığı arka bahçe gibi bir teşekkül.

Haberlerde yer alınca çok tepki çekti.

Trabzon’daki çağrı merkezinin kapatılacağı ve sürecin 32 bin çalışanı kapsayacak şekilde genele yayılacağı iddiası var.

Oy deposu gözüyle bakarken, 31 Mart yerel seçiminde istediğini bulamayan AKP şimdi Çağrı merkezîlerini kapatarak 32 bin çalışanını kapı dışarı etmeyi planlıyormuş.

----------

ODTÜ’lü Prof. ‘da torpilden rahatsız

ODTÜ’nde görevli tecrübeli hoca, Prof.Dr. Hüseyin Bağcı devlet kadrolarındaki torpil ve adam kayırmacılığına tepki gösterirken adeta isyan etti.

Prof.Dr. Hüseyin Bağcı Uluslararası İlişkiler mezunlarının %70 i yurtdışına gidiyor. Benim öğrencilerim Dışişleri sınavını kazanıyor ama almıyorlar, hak yiyorlar. Yüzlerce öğrencim küserek yurtdışına gitti.

Hüseyin hocaya herkesin katıldığına kaniyim. Ne diyelim bal tutan parmağını yalasın mı?

-------

Satılan Şeker Fabrikaları

AKP devrinde 5 Şeker Fabrikasının 295 milyon dolara satıldığını biliyoruz.

5 Fabrikayı 295 ‘e satan idare bugün 320 milyon dolara Şeker İthal edecekmiş. Fabrika satıp Şeker alanlar ekonomistmiş.

Benzeri satış SEKA’nın Giresun Fabrikasında da yaşanmıştı. SEKA’yı bedavaya satanlar bugün kâğıdı yurtdışından çok daha pahalıya memlekete satıyor.

Bugünkü kâğıt ve kitap fiyatlarına bakarsanız anlarsınız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber