Zam’a Dikkat…

Dün Sayın Cumhurbaşkan’ımızın Uzman Doktorlara BeşbinTl Pratisyen Doktorlara 2500Tl seyyanen uygulanacak olan zammı açıkladığında, doğrusu hayretler içerisinde kaldım.

Şöyle bir düşündüm şahsım Doktorlara verilen zam kadar emekli maaşı alamıyorum.

Bizler emekli olarak zorlanan, geçimini zor şartlar arasında devam ettiren bir gruba dâhiliz.

Ve tüm samimiyetimle söylüyorum. Ülkemizde yaşanan ekonomik buhran karşısında “ben zam istemiyorum yeterki bu durum düzelsin” diyen birçok arkadaşım var.

Ama bütün bu arkadaşlarım doktorlara verile bu seyyanen zammı hiç de hoş karşılamadılar.

Biz emeklilere verilen bin Tl lik bir ikramiye’yi bir maaşa yükseltemeyen hükümet çok maaş alana beşbin Tl gibi bir zam verebiliyor.

Verilen bu zam her ay ödenecek. Bildiğim kadarı ile seyyanen alınan ücretler vergiden de muhaf oluyor.

Emeklilere verilen ikramiye ise yılda iki kez veriliyor.

Bu zam yerinde olmamıştır. Toplum arasında ayrımcılığa sebep olacaktır. Siz doktorlara veya başka kesimden çalışanlara alacak oldukları zammın dışında birşeyler verecekseniz bunu perfonmasa bağlarsınız. Çok çalışan çok kazanır.

Şimdi zam bekleyen her kesim verilen bu seyyanen zammı emsal gösterecektir.

Adaletli zam “az alana çok, çok alana da az verilmesidir”. Ayrı bir konu da Bu doktorlarla beraber çalışan Hemşirelerin Hastabakıcıların ve diğer sağlık personelinin durumu ne olacak. Siz hastahaneye gittiğinizde sizi önce kim karşılıyor. Doktormu? Yoksa hemşiremi? Bu adaletsizliğin giderilmesi lazım.

Artık her kesimden çalışan veya emekli buna göre zam beklemektedir. Aksi halde hükümetin bu kesimler tarafından tepki göreceği malumdur.

Bu ülkede doktorlar kadar okuyan Mühendisler, Mimarlar veya başka kollarda okuyanlar da bu ülkeye ve bu ülke insanına hizmet verdiler halen vermektedirler. Şimdi bunlar beşbin Tl seyyanen zammı hak etmiyorlarmı?

Buradan bir vatandaş olarak sesleniyorum. Lütfen 3600 ek göstergeyi tüm emeklilere yayın. Bunu da sadece, Öğretmen, Sağlıkçı, İmamhatiplere veririseniz yine başka bir adaletsizliğe imza atmış olursunuz.

Bizler vatandaş olarak her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Bunu zamanında yaptık yine yaparız. “Bu arada Asgasri Ücret en azında Net Dörtbin Tl olmalıdır” Emekliyede verilecek olan zam bunu altında kalmamalıdır.

Biraz da Siyasi kritik yapalım.

Lütfü Elvan istifa etti. Bunun üzerinde çok konuşmaya gerek yok. Demek ki bir sıkıntı var.

3 yıl da üç bakanın değişmesi pek hayra alamet değil.

Sayın Kılıçtaroğluna sormuşlar. Siz gelirseniz doları nasıl düşürmeyi planlıyorsunuz diye. O da cevaben.

Çok basit demiş. Efendim “Güveni” sağladıkmı dolar düşecek.

İyi de Sayın Kılıçtaroğlu Türkiye de kimsenin kimseye güveni kalmadı ki. Nasıl sağlanacak bu güven.

Sayın Akşener her fırsatta Sayın İmamoğluna methiyeler yağdırıyor ve Cumhubaşkanı adayı olamsı yönündeki görüşünü dile getiriyor. Acaba “Ben aday olmayacağım” demesinin arka planında Kılıçtaroğlu da aday olamasınmı yatıyor.

Deva Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan Kurucu üyesi Metin Gürcan’a sahip çıkmaması lazım. Ona sahip çıkarak yanlış yapmaktadır.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Davutoğlu. Efendim sizin yapacak olduğunuz en iyi iş Akademik olarak üniversitelerde insan yetiştirmekti. Parti kurdunuz. Bari proğramınızı anlatın her proğram da AK Partiye sataşmaktan kendinizi anlatamıyorsunuz.

Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce, İşiniz zor. Oy potansiyeliniz daha çok CHP seçmeninden olduğundan işiniz zor. Keşke CHP de kalsaydınız da mücadelenizi orada verseydiniz.

Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu Partinin Genel Merkezini genç kesimlere açınız ve AK Parti ile ittifak yapınız. Taban seçmeniniz bunu istiyor.

“Bazı Ayrılıklar Başarıyı, Bazı ayrılıklar da başarısızlığı getirir”

Ak Parti Refeah Partisinden koptu, İyi Parti de MHP den koptu ikisi de başarıyı yakaladı.

Diğerleri için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber